Стефанос Циципас записа най-впечатляващата си победа от началото на Откритото

...
Стефанос Циципас записа най-впечатляващата си победа от началото на Откритото
Коментари Харесай

Впечатляващ Циципас изнесе наказателна акция срещу Синер и е на 1/2-финал в Мелбърн!

Стефанос Циципас записа най-впечатляващата си победа от началото на Откритото състезание на Австралия и за втора поредна година ще игра на полуфиналите в Мелбърн. Циципас трансформира конфликта си против Яник Синер в същинска наказателна акция и не остави никакви шансове на младия италианец, надигравайки го изрично с 6:3 6:4 6:2 за малко над два часа игра. Първата ракета на Гърция показва тенис от най-висока класа, а за място на финала той ще спори с някой всред Даниил Медведев и Феликс Оже-Алиасим.

Двубоят започва повече от добре за най-хубавия грък, откакто той взе противниковото подаване още в дебютните минути от мача. Циципас ловко затвърди задатъка си и поведе с 3:0, а до края солидната игра от страна на международния номер 4 не претърпя смяна и той имаше самодейността до самия край, преди откриващата част да отлети в негова изгода.

Същото се случи и във втората част. Циципас стартира на бързи обороти и още веднъж пречупи рано подаването на италианеца. Повел един път в резултата, Стефанос диктуваше събитията до края и с разнообразната си игра лишаваше Синер от всевъзможни благоприятни условия да направи освен това в срещата. Така ранният брейк се оказа задоволителен и Циципас се приближи на крачка от полуфинала.

Последователността се резервира и третата част повтори събитията от първите два сета. Надмощието от страна на Циципас нито за момент не бе сложено под въпрос. Той се откъсна на бърза ръка в геймовете, до момента в който Синер нямаше отговор на безгрешните акции от страна на противника си. Този път резултатът бе даже по-изразителен и даде единствено два гейма на младия италианец, с цел да се класира за своя втори следващ полуфинал в Мелбърн.

Statement made ‼️
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР