Стефанос Циципас удари световния номер 1 при мъжете Даниил Медведев

...
Стефанос Циципас удари световния номер 1 при мъжете Даниил Медведев
Коментари Харесай

Циципас и Чорич ще спорят за титлата в Синсинати

Стефанос Циципас удари международния номер 1 при мъжете Даниил Медведев в три сета и се класира за финала на тенис шампионата от сериите Мастърс 1000 в Синсинати – в обособените елементи 7-6 (6), 3-6, 6-3, за два часа и 25 минути игра .

Сблъсъкът стартира по отличен метод за руснака, който направи пробив още в първия сервис гейм на гърка. Четвъртият в схемата обаче върна брейка в шестия гейм, а до края на откриващата част двамата взимаха удобно подаванията си. Закономерно се стигна до тайбрек, в който Медведев имаше сетбол при 6-5, само че го пропиля, до момента в който Циципас резервира самообладание при своята опция и поведе в сетовете. Втората част се разви по радикално друг метод – първата ракета в света дръпна на бърза ръка с 5-0 и макар че противникът му върна един от пробивите, руснакът затвори сета с 6-3.
Стефанос Циципас.
Заключителният бе равносилен, като бе решен от единствено един пробив на сметката на Циципас, пристигнал в шестия гейм. Медведев приключи с едвам два аса и цели 11 двойни неточности, като завърши и с негативен баланс при уинърите и непредизвиканите неточности – 28 на 35, до момента в който Циципас, който загуби 11 точки на първи сервис за целия мач, бе с 32 уинъра и 27 непредизвикани неточности.

В спор за купата първата ракета на Гърция ще играе с изненадата на шампионата Борна Чорич. Хърватинът, който се завърна след травма и по-рано в шампионата в профил последовално поставените Рафаел Надал, Роберто Баутиста Агут и Феликс Оже-Алиасим, взе скалпа и на деветия в схемата Камерън Нори след 6-3, 6-4 . Нори поведе с ранен пробив в първия сет, само че от 3-1 в своя изгода загуби пет поредни гейма. Във втория Чорич стигна до триумфа след един брейк в петия гейм.

Хърватинът ще се бори за първа купа от Мастърс 1000 сериите, откакто загуби в Шанхай от Новак Джокович през 2018. Циципас има две трофеи от тази категория – и двете в Монте Карло. Двамата имат два публични мача между тях, в които си размениха по един триумф.

Петра Квитова и Каролин Гарсия ще спорят за купата на мощния тенис шампионат в Синсинати. Чехкинята обърна представителката на домакините Мадисън Кийс с 6-7 (6), 6-4, 6-3, до момента в който французойката се наложи над Арина Сабаленка с 6-2, 4-6, 6-1 .
Каролин Гарсия.
Квитова надигра Кийс в здрав конфликт, откакто загуби първата част. Двете си размениха по един пробив, а в тайбрека американката бе по-стабилна в основните моменти и взе частта. Във втория и третия сет обаче чехкинята бе по-добрата от двете на корта, като осъществя четири пробива, допускайки единствено един. Квитова направи цели 10 непредизвикани неточности, само че загуби единствено 10 точки на първи сервис за целия мач и избави шест от осемте благоприятни условия за пробив пред Кийс.

В спор за трофея двукратната шампионка на Уимбълдън ще играе с правещата мощен сезон Гарсия, която в профил единствената сложена в схемата на полуфиналите Сабаленка също в три сета . Френската тенисистка поведе в резултата след два пробива в първата част. Втората бе изпълнена с доста своенравие, като в последна сметка беларускинята изравни след цели пет следващи пробива. В третия Гарсия бе безапелационна и даде единствено един гейм на съперничката за третия си край през годината, гонейки и трета купа след тези в Бад Хомбург и Варшава. Квитова също завоюва купа по-рано през годината в Ийстборн. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР