Стефанос Циципас се класира за полуфинал на Ролан Гарос. Гръцкият

...
Стефанос Циципас се класира за полуфинал на Ролан Гарос. Гръцкият
Коментари Харесай

Стефанос Циципас разби Андрей Рубльов в 1/4-финала на Ролан Гарос

Стефанос Циципас се класира за полуфинал на " Ролан Гарос ". Гръцкият тенисист се наложи над руснка Андрей Рубльов със 7-5, 6-2, 6-3, като мачът приключи за по-малко от 2 часа. Само преди 10 дни Рубльов победи Циципас на финала на ATP 500 в Хамбург (Германия).

Андрей Рубльов стартира по-силно. Той действаше съвсем безгрешно. Руснакът стигна до две благоприятни условия за пробив в третия гейм. В петия Андрей направи брейк, който изглеждаше решителен.

Всичко се промени с краката на горе, когато руснакът застана на сервис с цел да затвори първия сет. Той се тормози и Циципас незабавно се възползва и осъществя рибрейк.
 Снимка 499589
Източник:

От този миг нататък гръцкият тенисист имаше цялостно преимущество. С пробив за 7-5 Стефанос завоюва сета, който изглеждаше изгубен.

Във втората част Рубльов поддържаше огъня до 2-3. След това той позволи два поредни пробива за 2-6.

Третият сет беше малко по-равностоен. Циципас проби за 3-1 и доближи до мачбол при 5-2. Рубльов изигра три положителни топки и отсрочи развръзката с малко. Последният гейм в срещата беше извоюван от гърка на нула.

Така Стефанос Циципас ще играе в петък с спечелилия от последния четвъртфинал: Новак Джокович (Сърбия) - Пабло Кареньо Буста (Испания). Стефанос за първи път на полуфинал на " Ролан Гарос ".

Другият полуфинал. също в петък, е сред Рафаел Надал (Испания) и Диего Шварцман (Аржентина).
 София Кенин завоюва американския 1/4-финал на
София Кенин завоюва американския 1/4-финал на " Ролан Гарос " 2020

Даниел Колинс беше равнстойна единствено в първите два сета
 Снимка 499591
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР