Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на European Open. Гръцкият

...
Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на European Open. Гръцкият
Коментари Харесай

Циципас на четвъртфинал в Антверпен

Стефанос Циципас се класира за четвъртфиналите на European Open. Гръцкият тенисист, който е първи подложен на шампионата с награден фонд  673 630 евро в Антверпен, имаше дребни усложнения против нидерландеца Ботик ван де Зандсхулп единствено в първия сет и го победи със 7:5, 6:3.

За Циципас това е първо присъединяване на този шампионат. И то не стартира по най-хубавия метод, откакто видя по какъв начин съперникът му го пробива в самото начало. Но Циципас подвигна оборотите и отвърна също с пробив, след което направи още един в последния 12-и гейм и взе сета за час игра. Втората част беше много по-лесна за лидера в схемата на шампионата, откакто направи пробив за 3:1, затвърди го и поддържаше задатъка от три гейма.

Следващият противник на Циципас ще бъде спечелилият от срещата Доминик Тийм (Австрия) и Яник Ханфман (Германия, номер 5), които играят по-късно довечера.

Напред продължава Юго Гастон от Франция, който отстрани в три сета Ян-Ленард Щруф (Германия) с 5:7, 7:6 (5), 7:6 (11). Срещата се проточи 2 часа и 52 минути. Намиращият се на 127-о място в ранглистата на АТР Максимилиан Мартерер (Германия) е идващият противник на французина. Германският квалификант се оправи против португалеца Нуно Боржес с 6:3, 7:6 (3).
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР