Стефанос Циципас продължи с добрите си изяви в последно време,

...
Стефанос Циципас продължи с добрите си изяви в последно време,
Коментари Харесай

Циципас уреди мач с Джокера след драматична победа

Стефанос Циципас продължи с положителните си изяви напоследък, откакто победи поляка Хуберт Хуркач със 7-5, 3-6, 7-6(5) и се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Шанхай. Двамата тенисисти направиха доста равносилен мач, като опитът на Циципас му оказа помощ да надделее в тайбрека на решаващия сет.

В първата част гръцкият тенисист бе доста стабилен на личен сервис, като загуби единствено шест точки при подаванията и съумя да се възползва от една от двете си благоприятни условия за пробив, с цел да поведе в резултата.

Във втория сет Хуркач доминираше и даде единствено четири точки на съперника си на личен сервис, като осъществя един пробив и вкара мача в трети сет.

В него нямаше нито една опция за пробив и се стигна до тайбрек, в който Циципас поведе рано и стигна до 6-3 и въпреки че Хуркач съумя да отрази два мачбола, Циципас не сбърка при третия на личен сервис.

По този метод 21-годишният Циципас завоюва скъпи точки в борбата за класиране за Финалите на АТР и доближи четвъртфиналите в Шанхай, където ще срещне международния номер 1 Новак Джокович. По-рано през днешния ден сърбинът победи Джон Иснър от Съединени американски щати със 7-5, 6-3. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР