Стефанос Циципас продължи да създава магия на елитния тенис турнир

...
Стефанос Циципас продължи да създава магия на елитния тенис турнир
Коментари Харесай

Палачът на Гришо научи съперника си за финала в Монте Карло

Стефанос Циципас продължи да основава магия на елитния тенис шампионат на червени кортове от сериите Мастърс в Монте Карло, откакто се оправи с 2-ия подложен Александър Зверев на полуфиналите и е на една победа от сполучлива отбрана на купата си от 2021-а година.

Номер 5 в света се наложи с 6:4, 6:2, откакто показва необикновен темперамент и неотстъпчивост в решаващите моменти. В мача за купата негов противник ще бъде Алехандро Давидович Фокина (Испания), който по-рано през днешния ден спря похода на Григор Димитров (България).

Циципас капарира шоуто във френския курорт на Ривиерата още нощес, откакто направи необикновен поврат против Диего Шварцман (Аржентина) в трисетов трилър. Циципас завърши малко преди среднощ, откакто в последния сет изоставаше с 0:4, само че победи с 6:4. А през днешния ден се оправи с германеца Зверев за 75 минути, откакто още в началния сет сподели удивителна лекост и изпращаше Зверев към крайните линии.

Германецът се бори дълго, с цел да компенсира двата пробива, които позволи, само че в последна сметка Циципас завърши първия сет в 10и-я гейм. Във втория гейм обстановката беше сходна, гъркът проби още веднъж два пъти, с цел да си подсигурява своя четвърти край на Мастърс 1000.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР