Стефанос Циципас продължава към 1/8-финалите на Мастърса в Синсинати след

...
Стефанос Циципас продължава към 1/8-финалите на Мастърса в Синсинати след
Коментари Харесай

В мач без нито един брейкбол: Циципас подчини местен талант и е 1/8-финалист в Синсинати

Стефанос Циципас продължава към 1/8-финалите на Мастърса в Синсинати след двусетов триумф над младата вяра на домакините Бен Шелтън. Двубоят мина под цялостната диктовка на сервиращите и в хода на цялата среща не се стигна до нито един пробив, заради което конфликтът бе решен в два тайбрека, приключили с триумф за гърка - 7:6(3) 7:6(2). С този си триумф балканецът си подсигурява място във етапа на най-хубавите 16 в шампионата, където му следва да премери сили с Хуберт Хуркач.

Още през цялото време на мача двамата състезатели успяваха да се възползват оптимално от своя сервис, с който взимаха предимство и се нуждаеха от единствено няколко удара след това, с цел да завършат разиграването в своя изгода. Уинърите валяха един след различен от всяка от двете половини на корта и изцяло разумно развръзката на откриващата част пристигна в тайбрек. Там обаче нервното напрежение у 20-годишния американец взе своето и той позволи няколко непредизвикани пропуща, които му костваха закъснение в обособените сетове.

Втората част не предложи нищо по-различно, защото превъзходството на сервиращите продължи с цялостна мощ и по този начин и не можахме да станем очевидци на брейкбол за който и да е от двамата тенисисти. Както и в предходния сет, тук също изходът бе решен в тайбрек, където Циципас наложи цялостна доминация и с помощта на нападателната си игра завоюва 7 поредни точки, с което си подпечата крайната победа. 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР