Стефанос Циципас направи позитивен старт на новия сезон, след като

...
Стефанос Циципас направи позитивен старт на новия сезон, след като
Коментари Харесай

Циципас с промяна в курса: Пред сутрудничество е с бивш финалист от Шлема

Стефанос Циципас направи положителен старт на новия сезон, откакто се класира за полуфиналите на Откртито състезание на Австралия, само че там отстъпи на Даниил Медведев. Това беше отличен резултат за Циципас, имайки поради наскорошно претърпяната от него интервенция на лакътя, която можеше да го спре от присъединяване в първия " мейджър " шампионат през сезона. Гъркът обаче отнесе известна доза рецензии за държанието си по време на конкуренцията в Мелбърн, защото за следващ път приемаше непозволени инструкции от татко си. Апостолос Циципас от дълго време е прочут с неособено етичното си държание в хода на дуелите на своя наследник и редица тенис специалисти показаха мнение по какъв начин е време международният номер четири да се отдели от родителската фигура и да поеме по собствен личен път.

Изглежда пък това в действителност е на път да се случи, тъй като елинът е бил видян в компанията на Томас Енквист в Ротердам. Легендарният швед е провел подготвителна сесия с Циципас през вчерашния ден, а на корта също така са били Давид Гофен и неговия ментор Жермен Гигунон. Енквист е някогашен финалист от Големия шлем и е достигал до номер четири в международната класация, като през последните години е помощник-капитан в Laver Cup за тима на Европа, от който елинът е неизменима част от основаването на надпреварата.

Все още липсва публично удостоверение за началото на публично съдействие сред балканеца и някогашния топ състезател, само че очевидно гъркът търси да реализира известни промени в щаба си, където постоянно можем да забележим и самия Патрик Муратоглу, в чиято академия Циципас се готви целогодишно и точно французинът е поел ролята на наставник в развиването на Циципас.

Stefanos Tsitsipas with Thomas Enqvist as his coach during practice session in Rotterdam.
— Michal Samulski (@MichalSamulski)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР