Стефанос Циципас изигра може би най-добрия си мач от Ролан

...
Стефанос Циципас изигра може би най-добрия си мач от Ролан
Коментари Харесай

Циципас показа най-доброто от себе си и не остави шанс на Синер


Стефанос Циципас изигра може би най-хубавия си мач от Ролан Гарос насам и доближи до третия си полуфинал на Australian Open, откакто победи в три сета Яник Синер – 6-3, 6-4, 6-2 за единствено 2 часа и 6 минути на корта, в които видяхме и дълга пауза за слагането на преносимия покрив при започване на втория сет поради завалелия дъжд над Мелбърн.

Според по този начин наречения суперкомпютър на първия за годината шампионат от Големия шлем Синер бе любимец за спечелването на мача. Само че технологията бе тотално опровергана от показаното на корта, където мачът бе изненадващо еднопосочен в интерес на четвъртия в схемата.

Циципас бе спечелил два от трите мача посред им досега, само че и трите бяха на клей. С оглед на формата и показаното досега фактически упованията бяха минимум дуелът да бъде доста равносилен. Още от първата минута обаче гъркът изглеждаше като човек с задача. Много нападателната му игра сякаш хвана младока неопитен и без ясна концепция по какъв начин да преодолее противника си. И до момента в който в първия сет печелеше най-малко множеството къси разигравания, то оттова насетне Синер загуби и това свое преимущество. В същото време Циципас доминираше по-дългите замени като балансираше добре сред печелившите удари и непредизвиканите неточности – 30 уинъра и 28 неточности по отношение на 18 печеливши удара и 22 непредизвикани на изгубилия срещата италианец.

Циципас бе прекарал доста повече време на корта до този миг като четири сета в четирите си мача, само че това в никакъв метод не си пролича. Гъркът минаваше с лекост през сервис геймовете си като в хода на целия мач не даде нито един късмет за пробив на противника като в това време показва забележителна успеваемост – 4 от 4 при брейкболите си.

„ Знаех, че се изправям против един доста постоянен състезател. Бях доста постоянен в играта си. Не чаках да се показва толкоз добре. Сервисът ми работеше добре. Имайки и тази аудитория зад тила си, това те въодушевява “, сподели международният №4 в изявлението на корта. „ Моят противник през днешния ден нямаше същият опит и това изигра своята роля. Последните години изиграх такива мачове със мощни противници. най-важното е да бъдеш непретенциозен, преклонен, това е началото, оттова се стартира. “

Относно смяната в хода на мача и слагането на преносимия покрив, гъркът разяснява: „ Условията се трансформираха, топката не отскачаше толкоз високо, само че се приспособих и се получи. Докторът ми сигурно гледа в този момент. Той ми сподели да не пътувам за Австралия, само че аз съумях да го опровергая. “

Опровержението сигурно е реалност. Въпреки несигурността до преди няколко седмици, в този момент Циципас е на общо петият си полуфинал в шампионатите от Големия шлем като досега в никакъв случай не е губил четвъртфинал. Преди година той загуби на полуфинал от Даниил Медведев, а в този момент е допустимо да получи късмет за реванш. За задачата първо руснакът би трябвало да победи Феликс Оже-Алиасим.

Очаквайте детайлности.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР