Стефанос Циципас имаше много тежък откриващ двубой в Ротердам, но

...
Стефанос Циципас имаше много тежък откриващ двубой в Ротердам, но
Коментари Харесай

Циципас изигра образцов двубой и безпроблемно продължи напред в Ротердам

Стефанос Циципас имаше доста тежък откриващ дуел в Ротердам, само че въпреки всичко съумя да преодолее съпротивата на Алехандро Давидович Фокина и наподобява е натрупал нужния игрови темп, тъй като през днешния ден сподели надалеч по-качествен тенис. Топ поставеният не позволи никакви спадове по време на дуела си с Иля Ивашка, като го надигра с безапелационното 6:4 6:1 и по този начин се класира за четвъртфиналите на конкуренцията, където го чака конфликт с Алекс Де Минор, от който в никакъв случай не е допускал проваляне в изиграните шест мача посред им.

Циципас доминираше през цялото време на дуела и имаше благоприятни условия за пробив във всяко едно от дебютните две подавания на беларусина, единствено че непоставеният състезател пласираше положителни начални удари в сюблимните моменти и запазваше интригата в сета. Все отново преимуществото на гърка закупи и цифорово изражение в резултата, откакто той проби в десетия гейм и с това взе задатък в обособените елементи.

Оттам насетне международният номер 4 пое цялостен надзор над събитията на корта, до момента в който Ивапка постоянно не осъществяваше чист контакт при ударите си и даваше доста лесни точки на противника си. Водачът в схемата показваше все по-разнообразни осъществявания, посредством които непрестанно хващаше неопитен своя конкурент и това му оказа помощ да загуби единствено още един гейм до края на срещата.

No stopping him
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР