Стефанос Циципас демонстрира, че се намира в страхотна спортна форма

...
Стефанос Циципас демонстрира, че се намира в страхотна спортна форма
Коментари Харесай

Неотразим: Впечатляващ Циципас не остави шансове на Раонич и потегли победоносно на US Open!

Стефанос Циципас показва, че се намира в страхотна спортна форма на старта на US Open и преодоля теста на Милош Раонич по пътя към място във втория стадий на шампионата. Сблъсъкът сред двамата някогашни номер три в международната класация бе измежду най-чаканите в откриващия кръг на конкуренцията в Ню Йорк, но с представянето си в хода на конфликта гъркът загатна за разликата в класите сред себе си и колоса към днешна дата, сломявайки го безпроблемно след час и 57 минути игра - 6:2 6:3 6:4.

Така международният номер 7 за първи път в кариерата си надви над канадеца, против който не бе печелил даже сет при предходните им два конфликта, като с това се класира за втория кръг в " Голямата ябълка " и ще срещне един всред Алексей Попирин и квалификанта Доминик Щрикер.

Дебютните подавания в мача не представляваха никакъв проблем за сервиращите, само че незабавно по-късно настъпи първият спешен миг за седмия подложен, който изостана с 15:40. Въпреки затрудненото си състояние, то Циципас откри оптималния баланс в началния си удар и оцеля, до момента в който мъчно можеше да се каже същото за някогашния финалист от Уимбълдън, поради обстоятелството че той направи три двойни неточности и на процедура непринудено съобщи гейма си в актива на елина. Оттам насетне международният номер 7 пое ловко щафетата да е във водещата роля на корта и нито за секунда не позволи водачеството му да бъде застрашено, като под знака на печелившите си удари дублира своя задатък и записа откриващия сет на сметката си.

На старта на втората част гъркът продължи да бъде все по този начин постоянен във връзка с размените от главната линия и грешки от неговата ракета съвсем липсваха, при което международният номер 337 опитваше да бъде по-агресивен, но грешеше необратимо в значително от случаите. Същевременно колосът откри правилен съдружник в лицето на усъвършенствания си сервис и избави ранен брейкбол в сета, като след това ни предложи една от най-хубавите точки въобще в първия ден на тазгодишния US Open, откакто приключи ослепително от бекхенд по правата, само че силите му се оказаха незадоволителни да поддържа равнището на Циципас в дълготраен проект и след късен пробив в осмия гейм, любимецът дублира преднината си в обособените елементи.

С настъпването на третия сет станахме очевидци на известна доминация от страна на сервиращите, като подаванията им отминаваха скоростно, а интригата липсваше. Постепенно с течение на времето обаче Раонич привидно откри верния метод в подготовката си за нанасянето на завършващо отиграване от форхенд, оставяйки съперника си без опция за реакция, при което реализира дебютния си пробив за мача - 4:2.

В този миг самобитно светна сигналната лампа за гърка, който още веднъж се завърна към извънредно нападателния си тенис, като зададе прекомерно високо летвата в разиграванията и тогавашният представител на тенис елита очевидно нямаше отговор за комбинациите на елина в предни позиции, което докара до серия от уинъри в актива на Циципас и той завоюва идващите четири гейма, с цел да постави точка на разногласието в срещата.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР