Стефано Вуков започва работа с Елена Рибакина още през 2019-та

...
Стефано Вуков започва работа с Елена Рибакина още през 2019-та
Коментари Харесай

Треньорът на Рибакина отвърна на удара: Спортът не е за мекушавци; върша си работата

Стефано Вуков стартира работа с Елена Рибакина още през 2019-та година и извежда кариерата ѝ на напълно ново равнище. По това време московчанката към момента се състезава на шампионатите от най-ниска категория, само че пробива в топ 50 за по-малко от един сезон, откогато е стартирала съдействието си с хърватския експерт. Заслугите на Вуков в развиването на шампионката от Уимбълдън са безспорни, единствено че тенис обществеността разкритикува остро държанието на експерта към своята състезателка по време на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

Треньорът съвсем непрестанно бива сниман по какъв начин реагира извънредно отрицателно при неточности на Рибакина и постоянно го чуваме да крещи с цяло гърло от бокса на тенисистката. Нещата ескалираха до такава степен, че самата Роберта Винчи разкри, че незабавно би уволнила Вуков, откакто камерите уловиха по какъв начин той сочи с пръст към главата си и произнася следващата си дрънканица по адрес на международната номер 25. Самият Стефано обаче не проумява рецензиите на някогашната финалистка от US Open по собствен адрес и оправда дейностите си по следния метод:

" Много е елементарно да изрязваш някакви клипове и да правиш безпочвени изказвания на тази база. Това е професионален спорт и сходни моменти са неизбежна част от работата ми. Има 10 хиляди душа на корта и тя просто няма да може да ме чуе, в случай че приказвам със спокоен звук. Нека хората го поясняват по собствен личен метод, само че от време на време съм задължен да повиша звук, когато видя, че нещата излизат от релси.

Защо не попитате какво мисли самата Елена? Едва ли щеше да ме търпи, в случай че съм толкоз ужасяващ. Спортът не е за меки хора. Вече е разрешено да се дават инструкции от трибуните и тя се усеща по-уверена, когато чува гласа ми. В дадени моменти просто ѝ подсещам къде би трябвало да сервира и коя страна на корта е по-удачно да покрие в отбрана. Тук не става въпрос за никакъв негативизъм, а за професионални връзки. Надявам се да сте ме разбрали вярно " - приключва обяснението на Вуков по зародилата дискусия.

Източник: Fox Sports

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР