Стефани Карутърс е хакер “бяла шапка, известна като Сноу (Snow),

...
Стефани Карутърс е хакер “бяла шапка, известна като Сноу (Snow),
Коментари Харесай

Хакер разкрива какво трябва да спрете да правите онлайн

Стефани Карутърс е хакер “бяла шапка ”, известна като Сноу (Snow), нейни клиенти са както одобрени компании с дълготраен опит, по този начин и започващи компании. През 2014 година тя печели състезанието за обществено инженерство Capture the Flag в DEF CON, едно от най-големите и остарели хакерски събития в света.Тя постоянно посещава такива конвенции и споделя опита си с бизнеса, надявайки се да усъвършенства онлайн сигурността.

Ето какво описа тя пред  " Хъфингтън пост "  за работата си и най-глупавите неточности, които е виждала хората да вършат в интернет.

Какво тъкмо е хакер бяла шапка?

„ Бяла шапка “ е етичен хакер, който фирмите наемат, с цел да ревизира онлайн сигурността им. Работата ми се реализира за да покажа на клиентите си къде са техните уязвими места, тъй че да могат да ги поправят, преди да ги открие същински нападател.

Колко безвредно се чувствате персонално онлайн?

Никога не бих споделил, че съм неуязвима. Наблюдаването на данни се реализира с толкоз бързи темпове, че не мисля, че в миналото ще се усещам в сигурност онлайн. Ето за какво, вземам ограничения, с цел да се предпазя колкото е допустимо повече.

Какви са някои от глупавите неща, които сте виждали хората да разгласяват онлайн?

Опитвам се да не окачествявам нещата като глупави, а необразовани. Надявам се, че в случай че някой разбере риска от наличието, което разгласява онлайн, ще премисли решението си.

Като се има поради това, част от рисковите нещата, които съм виждала да вършат хората са:

- Начинаещи водачи: Развълнувани младежи (или горди родителите), които се снимат с преди малко взети шофьорски книжки, в непосредствен проект тези документи демонстрират цялата им персонална информация, в това число домашния им адрес.

- Новодомци: Собственици на жилища вършат артистична фотография на новия си ключ и означават местоположението на дома, без да осъзнават, какъв брой е елементарно да се извади препис на ключа единствено по фотография.

- Служители: Снимка на група сътрудници на работното им място постоянно се качва онлайн без да се обръща внимание на задния проект, където може да има бяла дъска с пароли, светещи монитори с конфиденциална информация, листчета с значими телефони, фиша със заплатата и така нататък Докато едни не виждат нищо неприятно дадена фотография, злонамерени хора елементарно могат да се възползват от нея.

Хакери нападат смарт телефони за " копаене " на криптовалута

Хакери копаят криптовалути посредством инфектирани архиви

Какво би трябвало в никакъв случай да не вършат хората в обществените медии?

Да разгласяват без да мислят. Преди да публикувате нещо, задайте си следните въпроси: Каква информация обявявам онлайн? Какво се вижда на назад във времето? Ако желаех да си навредя - по какъв начин бих употребила тази информация против себе си?

Според вас коя от обществените медии ни разкрива най-вече информация за нас?

Мисля, че Фейсбук демонстрира най-вече информация - основно тъй като свързва голямо количество данни като вашите другари, сътрудници, семейство, работа, ваши занимания, вашите деца и така нататък Много от отговорите на въпросите за сигурността, употребявани за банкови транзакции и възобновяване на ключова дума, могат да бъдат открити единствено посредством ревизиране на нечий Фейсбук акаунт.


Може ли технологията за различаване на лица да спре основаването на подправени профили от измамници?

Технологията за различаване на лица може да помогне за понижаване на някои лъжлив сметки, само че няма да ги постави край. Хакерите са доста хитри и се любуват от откриването способи да преодоляват нови трудности. Това е като игра на котка и мишка. За да използваме тази опция, първо би трябвало да предоставим спомагателна информация на Фейсбук. Познавам доста хора, които ценят поверителността си до точка, в която употребяват подправени имена и нереални фотоси в обществените медии. За да предотвратят основаването на собствен подправен профил, те ще би трябвало да дават на Фейсбук името и лицето си. Това е сходно на концепцията на Фейсбук за това по какъв начин да се бориш с против порното за възмездие, като поискаш гола фотография. (бел. ред.: консуматори, които се боят, че някогашен сътрудник може да злоупотреби с сходни фотоси, могат да ги изпратят на Фейсбук, а от компанията дават обещание, че ще ги подложат на специфична обработка, която ще направи от тях неповторим цифров отпечатък. Това ще помогне за идентифициране и блокиране на опитите на другиго да качи в мрежата същата фотография.) Ако имат такива фотоси, тя улеснява търсенето и унищожаването им от позиция на автоматизацията. Обаче се връщаме към въпроса за доверието и коя е по-малката от две несгоди.

Как работи лицевото различаване

Фейсбук, Гугъл и други ИТ колоси ще обменят данни на потребителите

Пароли и въпроси за сигурността: Защо има толкоз доста нарушавания?

Наблюдаването на данни може да възникне по няколко аргументи, като да вземем за пример обществено инженерни офанзиви, уязвимости на приложения, несъответствуващи сървъри, липса на физическа сигурност, слаби или откраднати компетенции и така нататък Ако тези пропуски в сигурността съществуват, кражбата на данни ще продължи.

Нещо, което е от изгода за всички, е да придобият положителни привички за ключова дума. Паролите са самостоятелна и корпоративна отговорност. Ето няколко неща, които можете да извършите, с цел да се предпазите:

- Спрете повторното потребление на една ключова дума, постоянно променяйте паролите си и използвайте управител на пароли. Трябва да имате мощна, неповторима ключова дума за всяко място, в което влизате.

- Лъжете, когато отговаряте на общи въпроси за сигурността. Не е нужно да попълвате моминското име на майка си вярно. Използвайте нещо друго, което не може елементарно да се отгатне.

- Използвайте двуфакторно засвидетелствуване. Повечето уеб сайтове имат тази алтернатива за спомагателна конфигурация за сигурност.

Кои са всички тези измамници / хакери, които желаят нашата информация?

Измамници се възползват от благоприятни условия. Подобно на всяка друга противозаконна активност, те се интересуват от обстановки, в които облагата надвишава риска. На множеството места това се дължи на обстоятелството, че локалните закони не санкционират строго сходни действия. Няма значение кой или къде е нападателят в последна сметка, факт е че има информация, която желаят, и средствата и способността да я получат. В доста случаи хакерите са извънредно сполучливи, тъй като работят в комбина. Те имат център за повиквания, цялостен с измамници, съвсем като телемаркетингова компания. Те минат специфични способи за другарство и образования, които подсигуряват успеваемостта им.

Какво е най-важното нещо, което елементарните консуматори на интернет би трябвало да имат поради?

Просто би трябвало да запомните, че тези проблеми със сигурността няма да изчезнат скоро. Освен това не можете да се превърнете в най-защитения човек в света. Въпреки това, можете да се подсигурите по-добре от други - и в следствие, да се надявате нападателите да се откажат и да преминете към някой различен.

Както се споделя, “Не е нужно да бягате по-бързо от мечката, с цел да избягате. Просто би трябвало да тичате по-бързо от индивида до вас. "

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в  Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР