Стефан Янев учреди партията Български възход. Като основна цел в

...
Стефан Янев учреди партията Български възход. Като основна цел в
Коментари Харесай

Самандов: Български възход защитава националния интерес

Стефан Янев учреди партията " Български напредък ". Като съществена цел в програмата ѝ е заложено браненето на националния интерес на Република България. В деня на учредяването обаче съоснователят Ралица Симеонова напусна редиците.

" Ралица Симеонова е страховит човек и експерт. Тя е свободен човек и свободно показва своята вола. Уважавам нейния избор. Упрекът ѝ не го намирам за обоснован. Не съм забелязал да има странни хора в " Български напредък ", съобщи някогашният заместник-министър на енергетиката и член на партията " Български напредък " Георги Самандов в студиото на " Денят ON AIR ".

Той изясни, че задачите на политическата празненство са свързани със отбраната на националния интерес.

" Националният интерес има три стълба - сигурност, благополучие и правдивост. Трябва да имаме сигурна външна и вътрешна политика, работеща стопанска система и работеща правосъдна система ", означи Самандов.

Запитан дали от " Български напредък " биха работили в бъдеще с " Продължаваме промяната ", събеседникът уточни, че партията е подготвена за избори и до този миг не са начертани червени линии за никого.

За гражданския митинг довечера в поддръжка на държавното управление някогашният заместник-министър на енергетиката изрази мнение, че е по-скоро протест, а не митинг. И добави, че му наподобява на подготовка за нови избори.

Георги Самандов разяснява пред Bulgaria ON AIR и обстановката с енергетиката в страната.

" Службите би трябвало да открият дали има корупционни практики. Съмненията би трябвало да бъдат доказвани. В енергетиката нищо не се е случило от много време насам. Анонсираните промени не са факт. Виждаме, че корабът плава, а няма капитан ", сподели той.

И акцентира, че Германия, Англия и други европейски страни са обявили ограничения, само че у нас не виждаме сходен метод.

" Тънкият миг е да се види кой има потребност от отплата. В момента компенсацията не е на парче, а на калпак. Сега бизнесът желае дълготрайна визия за това по какъв начин да бъде обезщетен. Всеки един бизнес калкулира продуктите си на действителната цена. Точно поради това елементарните консуматори не виждаме обезщетенията в крайния артикул, който консумираме ", посочи гостът в студиото.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР