Стефан Янев, председател на Български възход“ – Илиана Беновска Беновска

...
Стефан Янев, председател на Български възход“ – Илиана Беновска Беновска
Коментари Харесай

Беновска: Защо БВ подкрепихте Вежди? Янев: За България!

Стефан Янев, ръководител на „ Български напредък “ – Илиана Беновска „ Беновска пита – Радио К2 “, от 21. 10. 2022 година

Илиана Беновска: Кое Ви стимулира да участвате в тази група, която поддържа кандидатурата на Вежди Рашидов за ръководител на 48 Народно събрание? Тя е с много чудноват състав – ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи?

Стефан Янев: Ние не сме взели участие в тази група поради групата, а сме взели участие поради правилото, който казахме още първия ден, че ще подкрепим кандидатура, която събира болшинство. Предложихме вид, при който да се излъчи такава кандидатура от тези 240 народни представители, които са всички в залата, която да е оптимално сплотяваща и дай Боже да е подкрепена от 240 народни представители. Очевидно такава не намерихме досега. Кандидатурата на господин Вежди Рашидов беше тази, която събра тази поддръжка. Така че това е правилото!

Илиана Беновска: А Корнелия Нинова сподели, че Вие откривате „ топлата вода “, като говорите, че би трябвало да постигате единодушие по политики. Не върша конспирация! Коментирайте това изказване!

Стефан Янев: Всеки има право на мнение и метод на изложение. В последна сметка, аз, в случай че съм разкрил „ топлата вода “, тя го е забелязала късно! Защото приказвам по този начин по време на цялата акция, че смисълът на единодушието, смисълът на диалога в Народното събрание, смисъла на взаимоотношението сред партиите е точно това да се върви към решение. Така че всяко решение, което е свястно, което би могло да бъде аргументирано е добре пристигнало!

Илиана Беновска: А по кое време въпреки всичко ще седнете да говорите за политики?

Стефан Янев: Надявам се идната седмица!
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР