Стефан Янев оказвал да нарече инвазията на Русия в Украйна,

...
Стефан Янев оказвал да нарече инвазията на Русия в Украйна,
Коментари Харесай

Янев не казвал „война“, за да не ни плаши, пряка заплаха за нас нямало „в момента“

Стефан Янев оказвал да назова нашествието на Русия в Украйна, тъй като имал отговорност към българските жители.

„ Нека да влезем в подтекста на цялото събитие, цитирах какво сподели президентът Путин и се позовах, че използването на атрибути на военното говорене, би трябвало да е доста деликатно. Никъде в формалния език и на НАТО, и на Европейски Съюз, няма потребление на думата война. Ние би трябвало доста деликатно да боравим с думите, тъй като след войната идва дипломацията “. Това съобщи пред „ Панорама “ военният министър, който беше посрещнат от митинг пред постройката на Българска национална телевизия и беше под тежка полицейска защита.

„ Българските жители не би трябвало да бъдат плашени, тъй като по всички наши оценки за това, което става в Украйна, за тази война в Украйна, тя не носи директна опасност за територията на България сега. Това са ни оценките “, успокои Янев.

„ България и сега оказва помощ на Украйна, на първо място с филантропична помощ “, съобщи Янев.

Според него верният въпрос е по какъв начин България може да отбрани най-добре националните си ползи.

„ Да погледнем какво се случва. Без значение евфемизмите, които използваме за войната в Украйна, в последна сметка не е най-големият проблем сега. По-големият проблем е, че системата за интернационалните връзки не работи, системата за сигурност е изчерпала своя капацитет да взема решение рецесии от подобен порядък с дипломатически средства. Дипломацията се провали, след нея пристигнаха военните дейности, тъй като в историята на човечеството търсенето на способи за разрешаване на дебати до този миг води до тази процедура “, заключи някогашният министър председател.

След привършване на присъединяване му,
Стефан Янев избяга от протестиращите
Военният министър Стефан Янев избяга от протестиращите, които се бяха събрали пред централния вход Българска национална телевизия с искане да си подаде оставката. Колата му го изчака на непряк вход, от който той излезе и не се срещна с протестиращите, които чакаха да завърши гостуването му в " Панорама ".

Около 30-40 души протестиращи посрещнаха Стефан Янев още в 20,30 часа пред постройката на Българска национална телевизия с крясъци: " Оставка! " и украински флагове. Причината - след началото на военната интервенция в Украйна министърът изясни в първото си изказване, че това не е война, цитирайки съветския президент Владимир Путин.

Протестът се провежда непринудено във фейсбук и мина спокойно, само с речи и викания с искане за оставката на военния министър.

7 коли на жандармерия и полиция и десетки чиновници на органите на реда пазеха реда на място и не допускаха протестиращи да приближат входа на Българска национална телевизия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР