Стефан Велков подписа договор с холандския втородивизионен „Ден Бош“. Защитникът

...
Стефан Велков подписа договор с холандския втородивизионен „Ден Бош“. Защитникът
Коментари Харесай

Талант избра втора дивизия в Холандия

Стефан Велков подписа контракт с холандския втородивизионен „Ден Бош“. Защитникът се обвърза с отбора за една година. В договора му обаче има алтернатива за продължаването за още два сезона.

Договорът на Велков със „ Славия “ изтече в края на юни и той избра да смени ситуацията. Ден след извоюваната купа на България е имало диалози с управлението на най-стария столичен клуб. Талантът обаче декларирал, че желае да играе в чужбина. До последно Велков тренираше с „белите“. В навечерието на мача на „Славия“ против „Илвес“ от първия квалификационен кръг на Лига Европа във Финландия, бранителят беше изваден от групата за мача, макар че авансово бе деклариран.

„ Пристигането ми в Ден Бош е още една значима стъпка в моята футболна кариера – сподели 21-годишният защитник. – Този тим е най-подходящият за мен сега.“

Преди няколко години Велков изкара експериментален интервал в ЦСКА (Москва). Изявите му непрекъснато бяха следени от тимове от най-силните шампионати в Европа. Именно поради това в „ Ден Бош “ са удовлетворени от прехвърлянето му. Тимът приключи на 11-то място през предишния сезон във втора лига, само че е окуражен да се завърне в Ередевизи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР