Стефан Василев, един от собствениците на фирмата за млечни изделия

Стефан Василев, един от собствениците на фирмата за млечни изделия ...

Бомба! Ето Кой Е Арестуваният Бос С Далаваерата За 900 Бона! Полицаите Влачат С Белезници Самия.


Стефан Василев, един от собствениците на фирмата за млечни изделия "Елена", бе задържан при двудневна операция, проведена на 4 и 5 юни, от служители на ГДБОП и колегите им от няколко териториални служби, под надзора на Специализираната прокуратура. 

Според събраните данни той е организирал престъпната дейност и е обезпечил регистрацията на десетки търговски дружества на подставени лица, като чрез осигуряван от тях документален поток неправомерно е приспадал данъчен кредит. Според установеното до момента в началния етап на разследването в рамките на 4 месеца търговецът е осуетявал плащането на ДДС в размер на 900 хил. лв.

Апелативните съдии потвърдиха наличието на обосновано предположение, че бизнесменът е ръководил организирана престъпна група за данъчни престъпления, както и че, ако мярката му бъде изменена в по-лека, има опасност той да повлияе на свидетели, чиито разпити по досъдебното производство предстоят.

Отбелязва се, че Специализираният наказателен съд е наложил поисканите от Специализираната прокуратура запори на банкови сметки и движими вещи, както и възбрана на недвижимите имоти на обвинения бизнесмен, за да се обезпечи евентуалната им конфискация, предвидена като наказание за извършени данъчни престъпления. 
Tags: ОЩЕ СКАНДАЛИИНТРИГИЛЮТИ ЧУШКИАФЕРИ

Източник: bradva.bg