Стефан Цветков беше преизбран за председател на Българска федерация тенис

...
Стефан Цветков беше преизбран за председател на Българска федерация тенис
Коментари Харесай

Избраха единодошно Стефан Цветков за председател на БФТ

Стефан Цветков беше избран отново за ръководител на Българска федерация тенис на днешното Отчетно-изборно общо заседание в Дряново. Той получи цялостно единогласие от 53 делегати, които му гласоподаваха доверие за четвърти следващ четиригодишен мандат.

„ Благодаря за доверието на всички делегати, членове, клубове и сътрудници. Отговорността ни е доста огромна, а посланието, което желая да насочва е обвързвано с обединяване в общите потребности на тениса, дано си пазим репутацията и да даваме образци. Бюджетът ни, който е над 60% от лични средства (спонсорства, реклами, партньорства и персонални средства), е без понижение, а с нарастване за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дълготрайно развиване на районите, както и продължение грижата за младите. В този ред на мисли няма по какъв начин да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 гении в топ 100 на Европа “, съобщи след избора си Стефан Цветков.

След един час закъснение за събиране на нужния кворум, Общото заседание стартира с одобрение на Стефан Цветков и отличаване с плакети за своя принос в развиването на българския тенис на Николай Манчев и треньора Ивайло Илиев. Специален плакет за изключителния си пронос и по случай своя 70-годишен празник пък получи членът на УС на БФТ Мариана Печеян, която бе хазаин в хотел „ ВСК Кентавър “ в Дряново.
Делегатите и членовете чуха специфичните видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси.

Ръководството на централата направи доклад за активността през предходната 2019 година, бе признат нов Треньорския съвет от 11 членове с ръководител Милко Милев и бе одобрен бюджетът за 2020 година, през септември на която следва петото издание на SOFIA OPEN от категория ATP 250 с присъединяване на Григор Димитров.
В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха 6 нови членове – Катерина Генова, Веселина Донева, Георги Харизанов, Цветан Михов, Милко Милев, Юлиан Михов, а останаха и досегашните членове Рангел Марков, доктор Георги Крумов, Огнян Илиев, Екатерина Генова, Мариана Печеян, Мариана Ненова, Явор Цаков, проф. Генчо Начев, Весела Лечева, Владимир Димитров, Христо Христов и Мартин Макариев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР