Стефан Цветков бе преизбран за Председател на Българска федерация тенис

...
Стефан Цветков бе преизбран за Председател на Българска федерация тенис
Коментари Харесай

Преизбраха Стефан Цветков за председател на БФТ

Стефан Цветков бе избран отново за Председател на Българска федерация тенис на днешното Отчетно-изборно общо заседание в Дряново. Той получи цялостно единогласие от 53 делегати, които му гласоподаваха доверие за 4-ти следващ 4-годишен мандат.

„ Благодаря за доверието на всички делегати, членове, клубове и сътрудници. Отговорността ни е доста огромна, а посланието, което желая да насочва е обвързвано с обединяване в общите потребности на тениса, дано си пазим репутацията и да даваме образци. Бюджетът ни, който е над 60% от лични средства (спонсорства, реклами, партньорства и персонални средства), е без понижение, а с нарастване за 2020 година. Поставили сме си като приоритет стратегическа работа, срещи и дълготрайно развиване на районите, както и продължение грижата за младите. В този ред на мисли няма по какъв начин да не отбележа, че през 2019-та имаме 15 гении в топ 100 на Европа ", съобщи след избора си Стефан Цветков.
 След един час закъснение за събиране на нужния кворум, Общото заседание стартира с одобрение на Стефан Цветков и отличаване с плакети за своя принос в развиването на българския тенис на Николай Манчев и треньора Ивайло Илиев.

Специален плакет за изключителния си пронос и по случай своя 70-годишен празник пък получи членът на УС на БФТ Мариана Печеян, която бе хазаин в хотел „ ВСК Кентавър " в Дряново.

Делегатите и членовете чуха специфичните видеопослания от президента на ITF Дейвид Хагърти и вицепрезидента на ATP Tour Дейвид Мейси.

Ръководството на централата направи доклад за активността през предходната 2019 година, бе признат нов Треньорския съвет от 11 членове с ръководител Милко Милев и бе одобрен бюджетът за 2020 година, през септември на която следва петото издание на SOFIA OPEN от категория ATP 250 с присъединяване на Григор Димитров.
 В новоизбрания Управителен съвет на БФТ влязоха 6 нови членове – Катерина Генова, Веселина Донева, Георги Харизанов, Цветан Михов, Милко Милев, Юлиан Михов, а останаха и досегашните членове Рангел Марков, доктор Георги Крумов, Огнян Илиев, Екатерина Генова, Мариана Печеян, Мариана Ненова, Явор Цаков, проф. Генчо Начев, Весела Лечева, Владимир Димитров, Христо Христов и Мартин Макариев.

Стефан Цветков е роден на 20 април 1970 година в София. Тренира тенис от 8-годишен. Играе в националния тим за " Купа " Дейвис " през 1990 и 1991 година, преди да замине да учи в Съединени американски щати. Състезава се сполучливо в колежанското състезание и в немското клубно състезание. От 1997 до 2000 година е капитан на България за купа " Дейвис ", печели сребърни и бронзови медали от европейското отборно състезание през 1998 и 1999 година Той е ученик на Университета в Минесота, с който е първенец в конференцията в Big Ten. От 2004 година е заместник-председател на Българската федерация по тенис. През май 2008 година е определен за ръководител на тенис федерацията. От 2005 година е част от Изпълнителния комитет, а от 2008 година е и заместник-председател на БОК. Стефан Цветков е българинът с най-високи постове в международните тенис организации. Той е член на Борда на шефовете на Международната тенис федерация (ITF). Председател е на комисията за развиване на веригата за дами ITF Women′s Circuit, член на комисията на спортистите към ITF, бил е вицепрезидент на Европейската тенис асоциация (Tennis Europe) и понастоящем е неин доживотен почетен консултант. Член на Международната комисия към Световната зала на тенис славата в Нюпорт. Член на Борда на шефовете на Професионалния тенис указател на треньорите. Президент за България на The Global Professional Tennis Coach Association, президент на " Интърнешънъл лаун тенис клуб " на България и почетен член на клуба във Англия. Член на борда на шефовете на " Хопман къп ". Цветков е турнирен шеф на Турнира на шампионките на WTA от 2012 до 2014 година Председател на организационния комитет на шампионата от сериите АТР 250 - Sofia Open, от 2018 година насам. Занимава се с бизнес. Баща му Стефан Цветков-старши също е дългодошишен национал и капитан на България за купа „ Дейвис ", а сестра му Борислава е упражнявала тенис и приключила „ Clemson University ". Семеен, с две деца.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР