Стефан ТашевЗаради един сив кардинал“ в президентството умират български полицаи.

...
Стефан ТашевЗаради един сив кардинал“ в президентството умират български полицаи.
Коментари Харесай

Махнете „сивият кардинал“ Узунов от президентството. Заради него умират полицаи

Стефан Ташев

Заради един „ сив кардинал “ в президентството умират български служители на реда. Четирима за два месеца. Двамата униформени в Бургас, пометени от рейс с мигранти, техният сътрудник прегазен смъртоносно от кола с мигранти и в този момент граничният служител на реда убит край оградата от хипотетични наркотрафиканти.

Името на „ сивия кардинал “ е Пламен Узунов, консултант по антикорупцията на президента Румен Радев втори мандат. Получател на подаръчни комплекти в заведения за хранене със подозрително естество. Обвиняем за търговия с въздействие в интерес на един от спонсорите на „ смяната “ Пламен Бобоков и лобиране за него, в това число с непубикувани правосъдни решения.

Разследван от Европейската работа за битка с финансовите измами-ОЛАФ поради аферата „ Грейт Уол “-закупуването на високопроходими коли за Министерство на вътрешните работи, посредством смяна на спецификата на публичната поръчка в интерес на избран претендент, поради която България най-вероятно ще би трябвало да връща над 5 милиона евро.

Пламен Узунов е някогашен шеф на ОДМВР-Пловдив, напуснал през 2015 година след абсурден случай с прикриване на злополука с погубен пенсионер, като подчинените на Узунов служители на реда не запомнили да вземат кръвна проба на водача. Секретарят по антикорупцията е човек на Георги Гергов от масонската ложа в Пловдив „ Ориент Слънце “, на така наречен „ Библиотекарски институт “ подслонил някогашни ченгета от Държавна сигурност, на Румен Петков и депутата от Българска социалистическа партия Манол Генов.

И още и още….

Г-н Президент, уволнете този „ селски Джеймс Бонд “ провикна се преди година Сашо Диков. Воплите му обаче не бяха чути.

Година и половина, не без знанието и съдействието на Румен Радев съветникът му по антикорупцията управлява в сянка Министерство на вътрешните работи и системата за сигурност на България. Всички кадрови чистки, „ промени “, уволнения и назначения в Министерство на вътрешните работи са негово дело. Като кръстник на мафията е. Трябва първо да целунеш ръка на Узунов, с цел да те назначат за шеф в Министерство на вътрешните работи. Негови очи и уши там са безконечните зам.-министри на вътрешните работи Венцислав Катинов и Емил Ганчев. Свързани, несъмнено с Пловдив, негово предопределение е и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, също някогашен служител на реда от Пловдив.

В специфичните служби и ДАТО също. Сегашният министър Иван Демерджиев също. И той е от Пловдив.

Злите езици настояват, че има и неофициална търговия за началнически постове в системата, която също минава през Узунов. Дали е по този начин остава единствено да гадаем.

Резултатът е забележим за всички. Министерство на вътрешните работи е разрушено тотално, там вместо да работят, треперят за постовете си. Ръководени от некадърни, само че лоялни на съветника по антикорупция фрагменти.

Заради Радев и Узунов и тяхното некадърно ръководство на системата за сигурност с живота си заплащат български служители на реда. Такава кървава „ беритба “ страната не помни от десетилетия. И отговорни за нея няма. Двамата съществени отговорници за разбиването на системата-Бойко Рашков и Демерджиев имат наглостта де се оправдават като упрекват други за нещастието.

А сивият кардинал от Дондуков№2 по тази причина е сив, че не се демонстрира на никое място и не носи никаква отговорност. Той, както се оказа, е недостижим.

Рибата, споделят, се вмирисва от главата. Вонята на корупция откъм президентството е страшна. Но няма медии да попитат. Те са заети с други неща. Не желая да съм неприятен оракул, само че поради този негодник ще загинат още български служители на реда.

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР