Стефан ТашевПо времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, но

...
Стефан ТашевПо времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, но
Коментари Харесай

Свинско със зеле или Свинщина без зеле

Стефан Ташев

По времето на ГЕРБ имаше свинско със зеле, само че свинското беше единствено за доближените компании до ГЕРБ, а зелето за българския народ. Това, което ние вършим през обществените бюджети, е да има и свинско, и зеле за всички българи. Това се изцепи през вчерашния ден Асен Василев, някогашен финансов министър и сегашен водач на „ смяната “.

Не знам какво „ свинско “ е уредил Василев за „ народа “, само че злополуката на страната, с помощта на ръководството на приятеля му Просто Киро и на самия него, я усеща всеки българин. Да изброим единствено какво завещание ни оставиха тези двамата, плюс Българска социалистическа партия, Демократична България и Има Такъв Народ.

По данни на Национален статистически институт все още инфлацията в България доближава 17 %, нещо невиждано от 1998 година насам. В останалите страни от Европейски Съюз тя е двойно по-ниска.

Цените на бензин, газ, самун, олио, ток, вода, млечни артикули и услуги чупят върхове. Заради опосканата хазна, разпределяне на калпак на пенсии, служебното държавно управление би трябвало да тегли 10 милиарда лв. заем, с цел да покрие разноските. И някъде в паниката изчезнаха едни 9 милиарда лв., които държавното управление на Киро теглеше като вманиачен от заеми.

Всичко това с помощта на шефа на държавната хазна до преди месец-Асен Василев.

Човекът заявил  апартамент 54 кв.м. в София, добит през 2016 година за 58 572 лв., само че живее в първокласен дворец на столичната ул. „ Чаталджа “, с асансьор за коли. Този парцел Василев не е заявил пред Сметната палата и КПКОНПИ. Това си е свинско отвред, дори тонове свинско. Може и без зеле.

Откъде средства за такива покои, господин Василев, откакто сте заявили скромните  74 032 лв. спестявания от „ бизнес “? Това са хиляда тави свинско със зеле, само че с незнаен генезис.

Че Асенчо обича да похапва въпросната гозба си проличава и по добре охранената му физиономия и добитият заоблен тип след влизането му в ръководството на страната. Бая тави е омел.

Сит на гладен не има вяра и противоположното, гласи националната сентенция. Трудно ми е да си показва, че клетият българин, на който следва свирепа зима с рекордни цени на ток, парно и хранителни артикули, ще повярва, че тъкмо охраненият Василев, станал известен и като Кокорчо, ще му донесе тава свинско със зеле.

След свинщините, които „ смяната “ сътвори във всички области. Служебният кабинет леко свенливо стартира да ги вади на показ. Посредниците за газа, медиаторите за бензина, комисионните, далаверите на трубадурите на смяната като Радостин Василев-Руди Гела, раздал за три дни над 1 милион лв. държавна пара на компания за непотребен и безценен програмен продукт, милионите изсипани на „ съветници “ и „ специалисти “ като приятелката на брачната половинка на Киро-Линда, на дамата на Радан Кънев от Демократична България, на „ бизнес ангела “ Васил Величков, който няма висше обучение и още и още. Плюс далаверите на близката до Политическа партия Корнелия Нинова с пари по покупко-продажби „ оръжие-Дубай “ и още и още.

Може би след изборите и при сформиране на обикновено държавно управление, без „ смяната “, Демократична България и Българска социалистическа партия, ще бъдат извадени всичките свинщини, сътворени от харвардските измамници в страната. Няма бранш, където са пипнали, да не са се провалили. И няма по-некадърно държавно управление, управлявало страната в последните 30 години, от тяхното.

Така, че Василев да си поставя тавата свинско със зеле във фурната в палата на „ Чаталджа “, а българинът да пие една студена вода по тази причина, че се върза на следващите политически шарлатани, които за 7 месеца му описаха играта.

Че то и зелето след два месеца ще коства майка си и татко си и може би по-скъпо от свинското. Благодарение на хора като Асен Василев.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР