Стефан ТашевФамозната Лена Бориславова, герой от кадрите с Кирил Петков

...
Стефан ТашевФамозната Лена Бориславова, герой от кадрите с Кирил Петков
Коментари Харесай

Лена Бориславова изгони новият директор на „Гранична полиция“ след само пет часа на поста

Стефан Ташев

Фамозната Лена Бориславова, воин от фрагментите с Кирил Петков на „ парапета “ пред частна квартира, която действително не е никой, е в учредената на отстраняването на прясноназначения шеф на „ Гранична полиция “ Антон Златанов, научи Breaking.bg.

Златанов изкара на поста едвам пет часа.

Какво се случи?

Ето хронологията на абсурда

В 12,20 часа през вчерашния ден уеб сайтът на Министерство на вътрешните работи оповестява, че със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов основен комисар Антон Златанов е назначен краткотрайно за шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция “. Той е показан пред състава от министъра и заместника му Стоян Темелакиев. Има и фотография по какъв начин Златанов приказва с управлението на „ Гранична полиция “ на оперативка.

Предишният ден досегашният шеф Росица Димитрова е освободена от поста. Тя бе назначена там от служебния министър Иван Демерджиев.

Назначението на новия шеф на „ Гранична полиция “ съответства по време с избирането на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор на мястото на отстранения Иван Гешев от прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

Представянето на Златанов от вътрешния министър като шеф на ГП. Снимка: Министерство на вътрешните работи

Започва популярен „ хейт “ в обществените мрежи от възмутени „ умнокрасиви “ люде, тролове на Мирчев и огорчени журналистки от вида на Полина Паунова.

Атакувани са лицата на „ смяната “, които са обиждани, че са позволили Сарафов да стане основен прокурор. Най-много лични офанзиви има към Лена Бориславова. В ранния следобяд стартират и обвинявания поради назначението на Златанов на управителна позиция в Министерство на вътрешните работи. Той е наклеветен от „ революционния умнокрасивитет “, че е управлявал побоите над протестиращи по време на „ националното въстание “ през 2020 година като заместник-директор на Столична дирекция на вътрешните работи.

Лена Бориславова

Антон Златанов е прочут на необятната аудитория като дълготраен началник на звеното за битка с всеобщи вълнения и футболното безчинство в столичната полиция.

Обидената от офанзивите на свои почитатели Лена Бориславова се е обадила на Кирил Петков и Денков с искане Златанов да бъде отхвърлен от управителния пост в Министерство на вътрешните работи, настояват осведомени.

В 18 часа уеб сайтът на вътрешното министерство оповестява:

„ Главен комисар Антон Златанов, който през днешния ден беше преназначен краткотрайно за шеф на Главна дирекция „ Гранична полиция “, няма да поеме поста по персонални съображения.

Той смята, че не би могъл да извършва отговорностите си без цялостно публично доверие. Главен комисар Златанов схваща отговорността на шефа на ГДГП с оглед и на присъединението на България към Шенген и всички виновни задания пред дирекцията и смята, че ръководителят на структурата би трябвало да се употребява с цялостното доверие на обществото “.

Служители на „ Гранична полиция “ обаче отхвърлиха пред Breaking.bg, че Златанов самичък е решил да се откаже от поста.

Новоназначеният шеф е провел срещи със чиновници, изложил е проекти за бъдещата работа, уговорил е срещи и оперативки за понеделник. Около 16,30 часа е тръгнал от службата към столичното 4 районно управление (на МВР), където трябвало да си довърши работата и да вземе някакви документи.

Но в 17,30 часа към този момент е взел решение за отвод да поеме поста. Според осведомени това е станало след страховит напън от Лена, Кирил Петков и Денков върху вътрешния министър Калин Стоянов, който очевидно не е умее да пази хората си и решенията си.

Златанов е жертвения агнец на умнокрасивитета. Той го упреква във всички смъртни грехове по време на митингите, когато полицията се стараеше да резервира публичния ред от вандали, които я нападнаха с павета, бухалки, урина, камъни и опитваха да възпламенят плява под краката на униформените.

Млад, интелигентен и хубав е изкъртил жълти павета през 2020 година, с цел да атакува с тях полицията.Демонстрант се пробва да подпали служители на реда на митингите през 2020 година Снимка: фейсбук

Истината обаче е много по-различна. А умнокрасивите, отпред с Полина Паунова, бъркат побоя над протестиращи под колоните на Министерски съвет от служители на реда на 10 юли 2020 година и събитията от „ великото национално въстание “ на 2 септември 2020 година.

С идването на първото държавно управление на Румен Радев и вътрешния министър Бойко Рашков стартира „ лов на вещици “ в Министерство на вътрешните работи. Отстранен е шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев и Златанов става и.д. шеф, изкарва на поста едвам 40 дни и е натирен от Рашков на границата като лидер на служебни кучета.

По-късно всички направени инспекции през годините не са посочили виновност на Златанов за насилието на митингите през 2020 година “, настояват от Министерство на вътрешните работи. „ В самата нощ на събитията под колоните, Златанов не е бил на място и не е управлявал дейностите на полицията. На него е предоставена организацията в идващите дни, точно с цел да не се стига до повече ескалация на напрежението “, допълват от Министерство на вътрешните работи.

Реално потвърдена виновност на зам.-шефа на Столична дирекция на вътрешните работи няма. На 22 юли, когато става боят под колоните над протестиращи той не е на работа. Проверката разпоредена тогава от вътрешния министър Христо Терзийски и шефа на Столична дирекция на вътрешните работи открива виновност, чечетирима служители на реда са отговорни за екцесиите и побоя над задържани стачкуващи. От четиримата един е контрольор и началник на група, другите трима редови служители на реда. Всички са осъдени, само че апелират наказванията си в Административния съд, където са прожектирани прословутите записи от камерите на НСО от Министерски съвет с побоя над протестиращи. Златанов няма отношение към тази инспекция и не е осъден.

Кадрите от полицейското принуждение пуснати в комисията на Хаджигенов.

Колкото до 2 септември 2020 година, да Златанов управлява защитата на Министерски съвет при опитите за взлом и провокациите с павета, палки, камъни, коктейли „ Молотов “ и стоманени пръти. Няма никакви доказателства и все още за негово присъединяване в конфликти с протестиращи.

Грубият политически напън на „ умнокрасивитета “ върху Министерство на вътрешните работи и неналичието на фрагменти за управителни постове там основават безпорядък в системата на вътрешното ведомство. Министерство на вътрешните работи е единствено с един зам.-министър поради свадите сред Рашков-ПП и Атанас Атанасов-ДБ кой да управлява службите. Което насочва към цялостен провал на системата.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР