Стефан ТашевДалаверите и злоупотребите с публични средства в община Минерални

...
Стефан ТашевДалаверите и злоупотребите с публични средства в община Минерални
Коментари Харесай

Далаверата „Община Минерални бани“2: Безконтролният кмет Искендер: Само Аллах може да ми каже какво да правя!

Стефан Ташев

Далаверите и злоупотребите с обществени средства в община Минерални бани не престават със страшна мощ, сигнализираха пред Breaking.bg възмутени поданици на общината. Вече няколко години уеб сайтът осведоми за тях и безконтролната власт на кметът от Движение за права и свободи Мюмюн Искендер, който кара трети мандат.

Той действително е изкупил общината, а всички негови дейности се .

Оказа се, че фамилията на Искендер е купило над 82 парцела, всички общинска благосъстоятелност, в това число и два по 950 кв. метра, които кметът подарява на сина и щерка си. И на които са издигнати къщи за посетители, по-точно хотели, близнаци. При абсурда „ Къщи за тъщи “ кметът Искендер имаше неприятна среща с страната, само че нищо повече не се чу по въпроса.

, шуробаджанащина и искрено нарушение на всевъзможни закони от кмета и подкрепящите го общински съветници от Движение за права и свободи.

Това обаче не стресна кметът и той си кара както досега. Заявил на недоволните си съграждани, че „ Само Аллах може да ми споделя какво да върша “ и над него няма различен.

А далаверите не престават. Този път с „ подсилване на свлачища с подпорни стени и разчистване на речни корита “ с пари от Междуведомствената комисия за подкрепяне и подкрепяне към Министерски съвет. Въпреки, че в община Минерални бани няма наводнения.

Какво се случва?

За градеж на подпорната стена на река Банска са отпуснати 800 000 лв. на. Фирмата реализатор не е определена с социална поръчка, а непосредствено, тъй като парите били от Междуведомствената комисия към Министерски съвет. Парите са дадени на компанията, с началник Митко Митков. Фирмата обаче не строи нищо, даже не се появява на обекта. Искендер актува обектът като изпълнен. Хора подават сигнали и се схваща, че ще има инспекция. За това кметът Искендер незабавно подписва контракт с подизпълнител на обекта с компания Едноличен търговец „ Алекси Хаджиев-Дениз 92 “. Фирмата е от град Неделино, само че е трансферирана на адрес село Татарево, община Минерални бани. На локалните хора прави усещане, че тази компания със притежател Алекси Хаджиев е избирана непрестанно за подизпълнител на всевъзможни строителни обекти в Минерални бани по времето на ръководството на Искендер.

В резултат на работата на компанията се получава следното: Извършените строителни работи от компания Едноличен търговец “Алекси Хаджиев-Дениз 92 “ в село Сусам не надвишават повече от 50 000 лв., само че общината е усвоила и платила за тях над 400 000 лв..

След осъществените замервания се открива, че подпорната стена в Сусам е построена назад и е по-ниска с 1,2 метра от планувания план.

Но…пито, платено.
Изградените некачествени обекти в Сусам. Подпорната стена е с 1,2 метра по-ниска от плана.
Пак с пари от Междуведомствената комисия към Министерски съвет са получени пари за изчистване на речното корито на реката край село Винево, където от съществуването на селото в никакъв случай не е имало свлачища. По същата скица и със същите участници са усвоени пари и в село Татарево, като там даже не е имало никаква строителна активност. Или разчистване и подсилване на реката.

Актуваният като подготвен обект край село Винево, който очевидно не е завършен.
Местните настояват, че от лакомия кметът не запомнил да приключи плана, по който са усвоени пари без никаква активност. Чак след две години, при направена инспекция, почнал да твърди, че бил в командировки и че други упълномощени лица се занимавали с плановете.

Посочените нагоре Митко Митков и Алекси Хаджиев, дружно с Йордан Илиев и Любомир Любомиров са в доста топли връзки с кмета на Минерални бани, като ги свързват съществени стопански обвързаности. Надяваме се, че Аллах ще посъветва кмета да спре с далаверите и злоупотребите в Минерални бани.

 

 

 
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР