Стефан МАРКОВ, Novinite.bgСвръх наглост демонстрира 22-годишният джигит Кристиан Николов, който

Стефан МАРКОВ, Novinite.bgСвръх наглост демонстрира 22-годишният джигит Кристиан Николов, който ...

Наглото и богато камикадзе Кристиан: Пуснете ме, имам уроци! Адвокатът му: Не е доказано, че той е карал! Съдия Мумджиева остави джигита в ареста.


Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Свръх наглост демонстрира 22-годишният джигит Кристиан Николов, който навръх Великден уби популярния журналист Милен Цветков, след като надрусан с няколко вида наркотици блъсна отзад "Субару"-то на жертвата на червен светофар, без дори да опита да намали скоростта си от над 100 км/ч, по изчисленията на специалисти.

Тази нощ съдът разгледа мярката за неотклонение на богаташкото синче, чиято майка Десислава Пешева е бизнесдама и шефка във Винпром Карнобат. Таткото на Кристиан също е милионер с различни бизнеси. Родителите, чието синче действа като камикадзе, отдавна са разделени и разведени.

Магистратите гледаха случая онлайн заради пандемията от коронавирус. Обвинението ще доказва, че мелето е умишлено предизвикано от Кристиан, а присъдата, която е предвидена в законодателството у нас при такива случаи е от 15 до 20 години затвор или доживот зад решетки.

За сефте след драмата Кристиан Николов проговори. Той пожела да го пуснат да си ходи. "Няма да се укривам от правосъдието. Студент съм и имам да уча, това е причината да искам по-лека мярка", каза младежът.

Адвокатът му Любомир Таков пък изненадващо обяви, че няма никакви доказателства, че клиентът му е шофирал "Ауди"-то, което връхлетя вурху колата на Милен Цветков. Юристът даде за пример това, че само 1 свидетел на катастрофата е разпознал именно Николов като човека зад волана, а другите не са категорично убедени. 

Таков добави, че има вероятност техническите експертизи да покажат, че Цветков не е загинал вследствие на катастрофата, а заради това, че очевидци са се втурнали да го вадят от автомобила, да го мъкнат 20 метра до тротоар и да му дават вода, вместо да се погрижат да стои обездвижен докато пристигне линейка с медици. При възможен политравматизъм такива действия може да са били фатални за живота на Милен Цветков, акцентира защитникът на джигита. Двамата са затаили истината около случката, според прокурорите. Двамата отказаха да свидетелстват срещу Николов.

Прокуратурата пък контрира с довода, че Кристиан Николов е студент в чужда страна - Германия, и има опасност при постановяване на по-лека мярка да се укрие или да извърши друго престъпление. Обвинението подчерта известните факти - че момчето е било дрогирано с поне 4 вида наркотици, управлявало е луксозната служебна кола на майка си със скорост много над допустимата.

"Николов е шофирал друсан и дори не е направил опит да намали скоростта или да избегне сблъсък, няма спирачен път. С действията си е предизвикал смъртта на пострадалия, а по чудо няма и други жертви, защото по това време на зелено са пресичали пешеходци, а е имало и други коли", обясни прокурор.

Гаджето на Кристиан - Симона Цанкова и приятелят му Георги Иванов (син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов) също са обвинени. Двамата са затаили истината около случката, според прокурорите. Двамата отказаха да свидетелстват срещу Николов.

В крайна сметка решението на съдия Мина Мумджиева от Софийски градски съд бе Кристиан Николов да остане в ареста. Адвокатът на Николов има право да обжалва. 

Източник: novinite.bg