Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Бойко Борисов лично присъства на откриването на

...
Стефан МАРКОВ, Novinite.bg Бойко Борисов лично присъства на откриването на
Коментари Харесай

ВИДЕО Бойко откри завод на "Мерцедес" в България, разтопи инвеститора с лаф на турски

Стефан МАРКОВ, Novinite.bg

Бойко Борисов персонално участва на откриването на супермодерния цех за фарове на " Мерцедес " в зона Куклен. Производствената база е на компанията " Одело България ", а с изключение на премиера, публични посетители на събитието бяха още посланикът на Турция Хасан Улусой, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на стопанската система Емил Караниколов, регионалният шеф Здравко Димитров, както и куп предприемачи от района.

При присгигането си Борисов разчупи атмосферата като поздрави вложителя с " Как си, комшу? ", предизвийквайки усмивки. Последва разходка из завода, при която преводач разясняваше на министър-председателя какво тъкмо ще се случва в завода, превеждайки думите на вложителя от британски.

В същото време представителите на холдинга " Одело Фабра " подсетиха, че дизайнът на автомобилните светлини се прави в София, а в Куклен те ще се създават.

" Това и е хубавото на България, че хем ги измислят, хем ги вършат, " отвърна гордо министър председателят.

Турският холдинг влага в базата за автомобилопроизводство 62 милиона лв.. Очаква се до 2023 година там да работят 400 души. Министерството на стопанската система отпусна на община Куклен над 802 000 лв. за създаване на пътна инфраструктура и канализация до местността „ Капсида “, за реализацията на капиталовия план на турската компания. Холдингът сътвори и R&D център през лятото в София.



Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР