Стефан Марчев срещу Александър Машев – между двамата ще бъде

...
Стефан Марчев срещу Александър Машев – между двамата ще бъде
Коментари Харесай

Балотажи в Софийска адвокатска колегия – съпругът на подкрепяща Гешев се цели в ръководно място

Стефан Марчев против Александър Машев – сред двамата ще бъде определен новият ръководител на Адвокатския съвет на Софийската адвокатска гилдия. Това ще стане на балотаж в идните почивни дни (1-2 февруари).
След първото гласоподаване, което се организира на 26 януари, води господин Марчев – с 847 гласа, пред Александър Машев, който събира 698 гласа. Така на балотажа решаващо ще кой ще успее да събере гласовете, отишли за останалите четирима претенденти, които в този момент отпадат.
Стефан Марчев е претендент на инциативата " Адвокати за юристите ", като има 25 години стаж. Адвокат в Софийска адвокатска гилдия от 2001 година, съучастник в адвокатско съдружничество " Гигова и сътрудници " от края на 2001 година досега. Повече за него можете да научите в този материал!
Съперникът му Александър Машев е прочут като брачен партньор на Даниела Машева. Като ръководител на Комисията за атестирането и състезанията на Прокурорската гилдия във Висш съдебен съвет, Тя беше един от представилите отчета в колегията в поддръжка на избора на Иван Гешев за основен прокурор. Тогава тя съобщи следното за Гешев: " Високият му професионализъм, както и прецизното осъществяване на служебните му отговорности са съдействали за поредното му кариерно израстване в органите на правосъдната власт. Прокурор Гешев има изключителни умения за работа в екип и за обосноваване на сътрудници. " При първия избор на Гешев (бел. ред. - Висш съдебен съвет се събра за повторно и избра за повторно Иван Гешев за обвинител номер едно, откакто изборът беше върнат от президента) Машева акцентира, че липсвали данни Иван Гешев да е злоупотребявал със служебното си състояние и да е работил в ущърб на публичния интерес, откакто са правени инспекции и по медийни сигнали – без обаче да прецизира на чуването кои са сигналите. Тема в медиите беше апартаментът дамата до Иван Гешев – Детелина Ханчева, и косвената ѝ връзка с Александър Ваклин, главният очевидец по делото " Иванчева ". Друга медийна тематика беше и предишното на бащата на Иван Гешев – Стоимен, и изказвания за съмнителна активност, още веднъж обвързвана с парцели, от страна на наказаната на първа инстанция по делото " Иванчева " някогашна зам.-кметица на " Младост " Биляна Петрова.
Припомняме, че поради изявление за утринния блок на Българска национална телевизия, в което Иван Гешев зае по-твърда позиция за разделянето на управляващите, редица именити юристи желаеха с отворено писмо Висш съдебен съвет " да оцени сходството на тезите му с професионалните и етични критерии за заеманата от него служба "
Що се отнася до останалите управителни органи на Софийска адвокатска гилдия, за претенденти за членове на Контролния съвет на колегията най-вече гласове (807) събира юрист Любомир Владикин, само че там също ще има балотаж.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР