Стефан Иванов участва в експедиция с гребна лодка от Антарктида

...
Стефан Иванов участва в експедиция с гребна лодка от Антарктида
Коментари Харесай

Българин в експедиция, записала 6 рекорда на Гинес

Стефан Иванов взе участие в експедиция с гребна лодка от Антарктида през Южния Океан, която направи шест върха на " Гинес ". Българинът оказа помощ да бъдат записани следните достижения: Първа гребна експедиция от Антарктида, в Южния океан от юг на север, в Шотландско море, най-южна стартова точка на океанска гребна експедиция, най-бърза гребна експедиция в Южния Океан и най-бърза полярна гребна експедиция.
Лидер беше исландецът Фиан Пол - той е откривателят с най-вече " Гинес " върхове в света, броят им надвишава 40. " Това беше най-трудното нещо, което съм провел, логистично и като метеорологични условия. Все още имам болки в ръцете си ", сподели Фиан.
" Това преживяване ме изведе най-далеч от зоната ми на комфорт, само че пък ми донесе безпределно задоволство. Борихме се с поривисти ветрове, големи талази, рязък мраз и влага. За сметка на това обаче бяхме като в ледена приказка - заобиколени от айсберги и понякога посещавани от китове, пингвини, тюлени и албатроси. Осъзнахме за следващ път какъв брой налага се всички да се включим в опазването на екологичния баланс на планетата ", сподели Иванов. През 2020 година той и синът му Максим прекосиха Атлантика с гребна лодка.
Една от главните цели на експедицията е да подкрепи за оповестяването на нови предпазени зони от над 4,000,000 км2 в Южния океан.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР