Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим прекоси Атлантическия

...
Стефан Иванов, който заедно със сина си Максим прекоси Атлантическия
Коментари Харесай

След мисията Neverest: Стефан Иванов тръгва на първата в света гребна експедиция от Антарктида

Стефан Иванов, който дружно със сина си Максим прекоси Атлантическия океан с лодката Neverest през 2020 година с, скоро ще се насочи на нова задача.

Това ще е първата гребна експедиция от Антарктида през Южния океан, а при триумф, експедицията наречена „ Мисията на Шакълтън “ ще реализира 6 върха на Гинес, оповестява екипът на Neverest.

Пътуването им ще стартира на 12 януари 2023 година и ще може да се наблюдава както през стрнаицата на, по този начин и през специфичен.

Иванов ще е единственият български участник в групата от опитни гребци и мореплаватели. Този път синът му Максим няма да го съпровожда в задачата.

Идеята на участниците в " Мисията на Шакълтън " е да преминат по маршрута на огромния ирландски откривател на Антарктида сър Ърнест Шакълтън от пътуването му с ветроходната избавителна лодка " Джеймс Кеърд " от април 1916 година
Преходът на шестчленния екипаж в разстояние на 1300 км (800 морски мили) във водите на Южния океан до остров Южна Джорджия се счита за най-великото странствуване с дребна лодка в историята. " Джеймс Кеърд " е една от трите избавителни лодки, с които участници в антарктическата експедиция на Шакълтън от 1914-1917 година търсят спасители и хранителни запаси за останалите моряци от екипа си след загубата на главния транспортен съд " Endurance ", смачкан от ледовете.След голям брой тежки трудности Шакълтън и гребците съумяват да изпълнят задачата си и да се върнат, с цел да спасят всички останали членове от " Endurance ", чакащи помощ от месеци.


Мисията, в която Стефан Иванов ще взе участие, ще се управлява от исландеца Фиан Пол. Той е откривателят с най-вече Гинес върхове в света, реализирани в границите на една атлетическа дисциплинираност (33), в това число най-вече „ Първи в света “ трофеи измежду откривателите (14), споделят от Neverest.

Останалите гребци са: Джейми Дъглас-Хамилтън от Обединеното кралство, Лиза Фартхофер от Австрия, Майк Матсън и Брайън Краускпф от Съединени американски щати, както и Стефан Иванов.

" Основни спонсори на експедицията са английската компания ACTIPH Water – европейски водач в алкално йонизираната вода и българската IT компания SiteGround Life, която е измежду международните водачи в хостинг промишлеността. Изключително сме им признателни ", оповестява още Иванов.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР