Стефан Димитров ще бъде министър на външните работи в състава

...
Стефан Димитров ще бъде министър на външните работи в състава
Коментари Харесай

Дипломат от кариерата поема Външно

Стефан Димитров ще бъде министър на външните работи в състава на служебното държавно управление, препоръчан документално от Димитър Главчев.

Миналата седмица, на консултациите в президентството пред президента Румен Радев и представители на парламентарно показани политически сили, той предложи план на конструкция и състав на длъжностен кабинет, в който като министър на външните работи беше посочен Ивайло Ценов – консул във Виена.

Кой е Стефан Димитров?

От 21 януари 2023 година той е ексклузивен и пълномощен дипломат на Република България в Черна гора, се показва на уеб страницата на Министерството на външните работи (МВнР).

В интервала 2020 – 2022 година е шеф на дирекция „ Двустранно европейско съдействие “ в Министерство на външните работи. От 2019 година до 2020 година Димитров е шеф на отдел „ Специализиран надзор “, Инспекторат на Министерство на външните работи.

В интервала 2015 – 2019 година е началник на Консулство Франкфурт и краткотрайно управляващ  Генерално консулство на Република България във Франкфурт на Майн, ФР Германия. От 2014 година до 2015 година е шеф на отдел „ Източна Европа “, дирекция „ Източна Европа и Централна Азия “, Министерство на външните работи.

В интервала 2013 – 2014 година Димитров е дипломатически чиновник I ст., Инспекторат на Министерство на външните работи. През 2013 година е шеф на дирекция „ Развитие и интернационализация на дребните и междинните предприятия “, Изпълнителна организация за поощряване на дребните и междинните предприятия.

В интервала 2009 – 2012 година е началник на Дипломатическото бюро на Република България в Бон, ФР Германия. Между 1998 година и 2009 година е шеф на издателство РААБЕ България ЕООД, член на издателска група Клет, ФР Германия.

Владее немски, съветски и британски език. Роден е 24 септември 1966 година, женен е и има три дъщери.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР