Стефан Данаилов и Аня Пенчева бяха най-горещата двойка на сцената

...
Стефан Данаилов и Аня Пенчева бяха най-горещата двойка на сцената
Коментари Харесай

Аня Пенчева вика духа на Ламбо, за да участва в пиеса като холограма

Стефан Данаилов и Аня Пенчева бяха най-горещата двойка на сцената на Народния спектакъл с комедията “Актрисата”. Публиката неколкократно имаше опция да се наслаждения на постановката и ги възнагради с бурни овации.

Очевидно около взаимната си работа двамата са възобновили другарството си и постоянно можеха да бъдат засечени и отвън театъра съвсем до кончината на Ламбо. Само преди година Ламбо и Аня събираха погледите в изтънчен столичен ресторант, където избираха да вечерят, придружавани от други свои другари. Освен че сядаха дружно край трапезата, актьорите прекараха известно време в компанията си и на морския бряг. “Актрисата” бе кулминационната точка в програмата на фестивала “Арт поток”, който се организира годишно в Лозенец.

На особено издигната сцена двамата изиграха постановката безусловно под звездите. Неслучайно осведомени настояват, че артистът имал единствено едно огромно предпочитание преди гибелта си и то било постановката му с Аня Пенчева “Актрисата” да продължи да се играе. Аня си показва това да стане благодарение на холограма на Стефан Данаилов!

Аня Пенчева била доста смутена от гибелта на Стефан Данаилов и избухнала в сълзи, когато аучила черната новина

На актрисата даже й се наложило да вземе успокоителни, с цел да се съвземе от шока и да може да излезе на сцената, с цел да играе една от своите постановки. Макар да била наясно, че тогавашната й обич е с влошено здраве, тя въпреки всичко се надявала, че той ще прескочи трапа и още веднъж ще си партнират на сцената в последния им взаимен театър “Актрисата”. Съдбата обаче реши друго и Стефан Данаилов си потегли от този свят в нощта на 27 ноември м.г. Пенчева била от първите, на които рано сутринта съобщили, че артистът е умрял. Аня плакала през целия ден и единствено мълвяла “Миличкият Стефан, за какво си отиде!”.

“Актрисата” се трансформира в неговата лебедова ария, само че той до последно бе окуражен да играе и действително бе на сцената до септември. Стефан Данаилов планираше да изнася представления и откакто падна и претърпя тежка интервенция по промяна на ставата, и даже игра няколко пъти. Ролята му позволяваше това, защото той се придвижваше на сцената с моторизирана количка. Аня и Стефан възобновиха професионалните си връзки през лятото на предходната година, когато в Царево тя му предложи да сложи “Актрисата”.

Това стана, откакто, съгласно осведомени, артистът изискал амнистия от колежката си за това, че преди години обществено разкри, че в края на 70-те години двамата са били любовници. След гибелта на брачната половинка си Мария през 2014 година в серия от изявленията Ламбо загатна, че е имал извънбрачна връзка с 15 години по-младата си колежка. В автобиографията си “Романът на моя живот”, излязла в края на 2017-а, звездата от “На всеки километър” намерено призна, че Аня Пенчева била единствената жена, която замалко да разведе Ламбо

Крайно неджентълменското и нетактично държание на Стефан Данаилов безусловно шокирало Аня Пенчева, която от години е омъжена за някогашния лекоатлет Ивайло Караньотов. Тя била толкоз афектирана на тогавашната си любовна тръпка, че не желала и да чуе за него, камо ли да го види онлайн или пък да го срещне в Народния спектакъл, където двамата от десетилетия работеха. През последните три години Пенчева имаше съществени здравословни проблеми и претърпя няколко интервенции.

Според нейни приятелки болежките й се отключили от стрес и причина за него станал точно Стефан Данаилов. По-възрастните от арт гилдията недоумяваха за какво тогавашният плейбой е решил да се хвали със секс подвизите си от младежките си години на гърба на свои известни колежки, с които е имал алъш-вериш. В същото време обаче Данаилов осъзнал, че е наранил надълбоко Аня Пенчева, която преди две години даже отхвърли да се появи на едно събитие с него.

Това предизвикало тогавашния разбивач на женски сърца да позвъни на някогашната си възлюбена и да я помоли за амнистия. В типичния сценичен жанр артистът даже споделил на Аня, че в случай че в този миг бил пред нея, щял да падне на колене, надявайки се на състрадание. Ламбо защитил себе си, казвайки, че не очаквал нещо, което било обществена загадка години наред, да нарани толкоз надълбоко Пенчева.

Неочаквано мъжът на Аня - Ивайло Караньотов, показал взаимност с възрастния любовчия и убедил брачната половинка си да одобри извиненията.

Заварката сред Аня и Стефан става в края на 70-те по време на фотосите на комедията на Никола Рударов “От нищо нещо”. Тогава изгряващата красива актриса е на 20 години и е студентка във ВИТИЗ, Ламбо към този момент е на върха на славата си и е трансферирал 35. Майор Деянов обаче си е спечелил славата на плейбой, който непрестанно се залюбва на снимачната площадка с екранните си партньорки. Така пламва и секс случката сред него и младата Аня, която в бъдеще си печели славата на огромна изкусителка. Филмът “От нищо нещо” е сниман в софийското село Трудовец, което се трансформира в любовно гнездо на Ламбо и по-младата актриса.

Данаилов, който към този момент близо 15 година бил женен за брачната половинка си Мария, хлътва като възпитаник по зеленооката студентка. Връзката им продължава няколко години с дребни спирания, настояват в арт средите. Но родните артисти още тогава съблюдават омерта - демонстрират взаимност към влюбените гълъбчета и не разрешават да изтече информация отвън гилдията. Затова и в действителност дълго време секс аферата на Ламбо и Аня Пенчева остава загадка даже и за брачната половинка му Мария, която научава за забежката му ненадейно от инцидентно подхвърлена имитация по адрес на двамата артисти в нейно наличие. В началото на 80-те към този момент някогашната манекенка схваща за връзката на мъжа си с Аня и поставя завършек на изневярата.

Следват извинения от страна на Ламбо, а в името на неговия престиж Мария си затваря очите и не желае бракоразвод. Данаилов и Пенчева се разделят, само че в действителност остават да играят дружно в Народния спектакъл.

През последните месеци от живота си майор Деянов още веднъж изискал амнистия от Аня за проявената от него несъобразителност и споделил, че желае да си отиде в мир със себе си и с всички свои близки и другари. Макар сантименталната им връзка от дълго време да е останала в предишното, Аня непрестанно се интересувала от здравословното му положение. Когато последния път влезнал на лекуване във ВМА, Аня непрекъснато се уведомила от околните му и се молела за знамение. На поклонението пред артиста актрисата беше измежду първите, които си взеха последно довиждане с Ламбо. Щрихи към портрета Аня Пенчева е родена на 12.09.1957 година в Смолян, където служи като офицер татко й. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ “Кръстьо Сарафов”. Когато e в 4-ти курс, проф. Гриша Островски я взема в Младежкия спектакъл. В Народния спектакъл я канят да размени заминаващата за Италия Елжана Попова. Обявяват конкурс за актриса до 30 година и Аня поема функциите й. Тя към този момент е звезда и продължава да играе и функциите си в Младежкия спектакъл.

Първата й роля в Народния спектакъл е и първата й среща на сцена със Славка Славова (майка на втория брачен партньор на Аня). Под режисурата на Кольо Петков играят “Свекърва”. Славка играе свекървата, Аня - снахата. И това в случай че не е орис! Следват функции в “Синята стая”, “Полковникът птица”, “Ах, този джаз”, “Похапване с приятели”. В киното дебютира 12-годишна - в ролята на кралица Мария във кино лентата “Цар Иван Шишман”. Следват функции в “Тайфуни с нежни имена”, “Адаптация”, “Предупреждението”, “Денят не си проличава по заранта”, “Страстната неделя”, “По следите на капитан Грант”, “Време разделно”, “Кръговрат”, “Жребият”, “Испанска муха”, “Време за жени”, тв сериала “Хотел “България”.

През 2002 година получава премията “Аскеер” за поддържаща актриса за ролята в “Похапване с приятели”. В киното Аня стартира да се снима още като дете, само че първата й по-сериозна роля е в “Тайфуни с нежни имена”. Изиграва още десетки функции с огромен триумф, получава награди, популярност и любовта на публиката.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР