Стефан Бонев-Сако призна, че е ръководил банда за дрога, и

...
Стефан Бонев-Сако призна, че е ръководил банда за дрога, и
Коментари Харесай

10 г. след ареста Стефан Бонев-Сако призна, че е наркобос

Стефан Бонев-Сако призна, че е управлявал тайфа за дрога, и подписа съглашение с прокуратурата, а съдът го е одобрил в сряда. Един от престъпните босове в близкото минало е осъден с 3 година отнемане от независимост, само че условно с изпитателен период от 5 година

Със съглашението Сако признава, че бил на върха на проведена незаконна група с 19 членове. Той ги командвал, разпределял им дрогата - кокаин, амфетамини и марихуана, събирал парите от продажбата.

Стефан Бонев-Сако, доближеният му Милен Давренски-Катерицата и останалите бяха задържани шумно при започване на 2012 година в интервенция “Чук ”. Дълго лежаха в ареста. Делото против тях стартира през 2015 година във към този момент закрития Специализиран углавен съд. 7 година по-късно то не беше завършило даже на първа инстанция и е едно от стотиците, които бяха трансферирани в Софийския градски съд. Няколко месеца по-късно той подписва съглашение с прокуратурата за леката присъда. Същото направиха и множеството от подчинените му в организацията още в Специализирания углавен съд.

Стефан Бонев-Сако беше един от дребното клиенти на спецправосъдието, който беше обвиняем по две разнообразни каузи като водач на тайфа за дрога.

Името му нашумя още през 2009 година, когато разстреляният месеци по-късно радиоводещ Боби Цанков описа, че Сако го е заплашил с ликвидиране, в случай че не спре с разкритията си за подземния свят.

В началото на 2010 година Сако беше задържан за първи път в шумна акция против братята Маргини, чиито обвинявания бяха свалени по-късно, за разлика от тези на Сако. Тогава за пръв път беше измамен под отговорност като водач на тайфа за дрога. След като го пуснаха от ареста, Сако отново направил бригада, този път с други хора, за което е сключил съглашение във вторник.

По първото дело против Сако, почнало през далечната 2013 година, той е наказан от Специализирания углавен съд на 6 година затвор, доказано и от втората инстанция. Окончателно решение няма, тъй като се апелира пред Върховния касационен съд. Ако присъдата се удостовери, Сако въпреки всичко ще влезе в пандиза. Делото продължава към този момент 12 година за разлика от второто, което завърши за малко над 10 година във вторник с условна присъда. Междувременно Стефан Бонев скоро ще навърши 60 година, а когато го арестуваха шумно за първи път, беше на 46, оповестява 24 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР