Стайните растения са перфектната декорация за всеки дом, но те

...
Стайните растения са перфектната декорация за всеки дом, но те
Коментари Харесай

Сложете някое от тези цветя в спалнята си и вижте какво ще се случи

Стайните растения са съвършената украса за всеки дом, само че те могат да бъдат и извънредно потребни за цялостното здраве. Някои от тях могат доста да подобрят качеството на съня ви, защото имат мощни успокояващи свойства.

Ето кои са петте стайни растения, които лекуват бодърствуване и успокояват нервите. Изберете някое от тях и го сложете в спалнята си и ще останете сюрпризирани от позитивната смяна в положението ви. 

1. Палма арека (Chrysalidocarpus lutescens)

Това растение има способността да пречиства въздуха и да отстранява всички отрови и въглероден диоксид от него. Освен това то отделя влага. Това значи, че неговите изгоди са осезаеми най-много през зимата, когато отоплението изсушава въздуха.

2. Алое вера
Лесни за развъждане цветя, които безусловно нямат потребност от вашите грижи
Да имате цветя вкъщи, в действителност е хубаво. Колко пъти обаче ви се е случвало да си вземете цвете и след няколко седмици да събирате мърт...
Прочети повече
Познатото на всички алое вера се смята за най-ефективното растение за филтриране на въздуха от нездравословни химикали като формалдехид. През нощта то отделя О2 - нещо, което не е особено за останалите растения. Освен това алое вера отделя летливи субстанции, които могат да подсилят имунната система.

3. Фикус Бенджамин

Това е най-хубавото растение за филтриране на въздуха и за лечение на проблемите със съня. То може да в профил от въздуха повече от 70% бензол, толуен, амоняк и други нездравословни субстанции, които нормално се отделят от линолеума, ПДЧ и други нискокачествени синтетични материали, употребявани в обзавеждането и декорацията на дома.

Освен това алоето е способно да отстрани половината от съществуващите микроби от въздуха. Това доста усъвършенства качеството на съня.

4. Сансевиера
6 постоянно срещани аргументи растенията да не оцеляват в дома ви
Растенията може да не оцелеят в дома ви по разнообразни аргументи - неналичието на осветяване, прекомерно щедро поливане, непосредствената близос...
Прочети повече
Това цвете се отразява имунната и дихателната система. То е в положение да облекчи главоболието и да понижи високото кръвно налягане. Освен това отделя О2 и гълтам въглеродния диоксид от въздуха през нощта.

5. Папрат Бостън

Това растение е известно още като бостънска папрат и изобилства от етерични масла, флавоноиди и други потребни субстанции, които успокояват нервната система и облекчават напрежението.

Важно: Статията е само с осведомителен цел и предоставената  в нея информация не може да се употребява за самолечение!

 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР