Стаята на короната и кралските апартаменти в замъка бяха затворени

...
Стаята на короната и кралските апартаменти в замъка бяха затворени
Коментари Харесай

Трима в съда, след като Камъкът на съдбата беше набелязан в протеста на замъка в Единбург

Стаята на короната и кралските жилища в замъка бяха затворени след случая, който се случи малко преди 11 сутринта в сряда.

защитно стъкло, в което се намира 125-килограмовият, прочут още като Камъка на Скоун, е развалено, съгласно Historic Environment Scotland (HES).

Джо Мадън, 21, 25-годишният Джейми Прийст и Катриона Робъртс, 21, бяха упрекнати в нарушение на публичния ред и злонамерени пакости, когато се явиха в шерифския съд в Единбург в четвъртък.

И тримата, от Глазгоу, не се изрекоха по време на чуването.

Те бяха изпратени за спомагателен обзор и освободени под гаранция.

Пол Тейлър: Разследването на убийството стартира, откакто мъж изчезна по време на пътуването от Шотландия до Англия

Изображение:Камъкът на ориста, античен знак на шотландската монархия, изигра централна роля в коронацията на крал Чарлз III на 6 май

Камъкът на Шотландия се съхранява в кутия, която включва Короната на Шотландия и други регалии, които се назовават ​​​​отличията на Шотландия.

Корпусът не беше строшен и самите оценки бяха невредими.

Изображение: Служители охраняват Камъка на ориста преди Национална работа за признателност и освещаване на кралят и кралицата през юли Снимка: AP

В изказване от сряда след случая протестната група This Is Rigged пое отговорност и изиска дейности във връзка с рецесията с разноските за живот.

Групата разгласява на X, някогашен Twitter: „ Замъкът в Единбург се затвори, защото This Is Rigged е ориентиран към Камъка на ориста. “

Прочетете още вести от Шотландия:

Ултра-маратонец е неразрешен за потребление на кола по време на съревнование

Те споделиха, че имат две нови претенции - супермаркетите да понижат цената на бебешките формули назад до цените от 2021 година и че шотландското държавно управление напълно финансира публичен хранителен център на всеки 500 семейства - осигурявайки три хранения дневно всеки, който има потребност от тях.

Те прибавиха: „ Храната е човешко право. Гладът е политически избор. Времената, в които живеем, се дефинират от рецесия, от неустойчивост, от лакомия. "

This Is Rigged сподели, че митингът отразява историята на Камъка на ориста - който беше репатриран от Уестминстърското абатство в Шотландия от група на студенти от университета в Глазгоу 700 години откакто е бил откраднат във войните за самостоятелност.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР