Стаята на детето е с краката нагоре и, както често

...
Стаята на детето е с краката нагоре и, както често
Коментари Харесай

Как да постъпим: Хаос в стаята му

Стаята на детето е с краката нагоре и, както постоянно се майтапят възрастните,  „ Ако кажеш „ дий “ - ще тръгне “.

Това не е ваш проблем. Как и от каква възраст хлапето пази персоналното си пространство и какво могат да създадат родителите, с цел да не се стигне до спор, споделя психоложката Мария Баулина пред.

Може и да ви се коства необичайно да чукате и вратата на детската стая да остане затворена. Необичайно, тъй като до скоро синът/дъщеря ви и бил неразделна част от вас – вие сте вземали решение по какъв начин да обличате, разхождате, храните. И внезапно всичко се трансформира и вашето дете желае от ден на ден независимост, спори и води война с вас за всяка дреболия.

Анализът на рецесията на преходната възраст сочи, че в този интервал освен децата показват цялата „ хубост “ на характера си, само че и техните родители мъчно се приспособяват към бързопроменящите се пристрастия и убеждения на детето. Трудно го откъсват от себе си, макар че в последна сметка задачата на възпитанието им е в един миг то да стане независимо и да се отдели.

И, в случай че родителите стартират да му пречат единствено да начертае граници на личната си територия и да ги пази, разрушават това, които са градили.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР