Ставните проблеми при котките се изразяват под формата на артрит.

...
Ставните проблеми при котките се изразяват под формата на артрит.
Коментари Харесай

Ставни проблеми при котките

Ставните проблеми при котките се показват под формата на артрит. Това е най-често срещаното заболяване, което визира тези животни в преклонна възраст. Артритът предизвиква на котката хронични болки, които оказват нездравословно въздействие върху здравето и живота.

Артритът е дегенеративно заболяване на ставите. Проявява се, когато една или повече ставни връзки станат нестабилни. Това пречи на обвързваните с нея кости да се движат.

Артритът при котките може да засегне повече от една става. Той притича в остри и хронични форми. Вътрешната обвивка на ставата се възпалява и хрущялната тапицировка се унищожава. Това води до образуването на така наречен „ костни ерозии ”. Костите се търкат една в друга, което става причина за хронични възпаления и болки.

Един от признаците на ставни проблеми при котката, е накуцването и забавянето на вървежа. Когато животното е привикнало да се движи на всички места, само че стартира да населява единствено едно място и очевидно изпитва дискомфорт при придвижване, това е явен признак на артрит.

Тъй като котките са по-малко дейни от други животни, признаците при тях са по-трудно забележими. Заболелите животни нормално стартират да се изхождат отвън мястото, отредено им за тоалетна.

 Котка

Котката стартира да се пощи на тъкмо несъмнено място, което най-вероятнo е източникът на болката. Всяко отклоняване от естествените привички може да е знак за проблем и следва да се организира консултация с ветеринар.

Един от методите да предпазите животното от сходни ставни проблеми, е пълноценна храна. Котката би трябвало да се поддържа в здравословните правила на тегло. Това понижава напрежението, който тялото трансферира на ставите.

Така придвижванията на животното са изцяло естествени. На пазара могат да се открият доста храни за котки, основани на специфични лечебни диети, с богато наличие на хранителни съставки, които укрепват костите и ставните връзки до относително положително равнище.

Храненето с сходни храни може да докара до обилни усъвършенствания на проблемите с подвижността. Ако животното изпитва непреодолими болки, следва да стартират да му се дават болкоуспокоителни.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР