Ставите са едни от най-важните части на тялото ни. Благодарение

...
Ставите са едни от най-важните части на тялото ни. Благодарение
Коментари Харесай

Не правете тези грешки, защото ще увредите ставите си

Ставите са едни от най-важните елементи на тялото ни. Благодарение на тях ние се движим, спортуваме и даже стоим прави. Те понасят всяко наше деяние. А по какъв начин ги повреждаме? Не е наложително това да се случва единствено от обездвижване, прекомерното натоварване също води до изхабяване на ставите. Разберете дали вършиме някои от нещата, които водят до увреждане на ставите, в идващите редове.

Обувки на висок ток

Ако сте привърженичка на високите обувки, би трябвало да знаете, че последствията по никакъв начин не са малко и леки. Постоянното вървене на висок ток натоварва коленете, глезените и ставите, а това води и до провали върху гръбначния дирек. Съветваме ви да избягвате ежедневното им прилагане и да ги замените с комфортни обувки, с цел да си спестите проблемите в бъдеще.

Прекалени тренировки

В устрема си към по-добра фигура или просто поради построилия се табиет, вие може да нанесете съществени провали на ставите си. Прекалените тренировки, огромната повтаряемост на упражненията и претоварването ще износят ставите ви по-бързо и даже е допустимо да се появят възпаления.

Недостатъчно разпъване

За да подготвите тялото за подготовка и да се отпуснете след такава, би трябвало да загреете посредством ратягане. Това като се изключи че е значимо за мускулите, е от голяма важност за ставите и сухожилията. По този метод ще се предпазите от възможни пострадвания и контузии, а и ще повишите гъвкавостта си.

Прекалена консумация на кафе

Прекалената консумация на кафе и повишението равнищата на кофеин в организма могат да доведат до възпаления, свързани с някои органи и ставите. Редуцирайте количеството питиета с кофеин, които приемате всекидневно.

Недостиг на омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастните киселини имат удобен резултат върху целия ни организъм. Те имат противовъзпалителен резултат и усъвършенстват плътността на ставите.
 Излекувайте болните колене с този домакински мас! Излекувайте болните колене с този домакински мас!
Не малко хора страдат от проблеми с коленете и ставите и това се дължи на най-различни аргументи. Натоварване, години, спортни контузии и т...

Не приемате задоволително зеленчуци

И по-конкретно – зеленолистни зеленчуци. Те са богати на витамини като А, К и С, които са от огромно значение за костите. Също имат и противовъзпалителни свойства. Като добавка към тези качества, витамин С взе участие в процесите по асимилиране на колагена от организма, посредством който се построява издръжливостта на ставите.

Дехидратация

Хидратирането е значимо за целия организъм. Ако човек не приема задоволително количество вода дневно, то процесите в организма стартират да се забавят. Това въздейства и на ставите – в пространството сред обособените стави има течност, която се състои най-вече от вода – синовиална течност. Целта на тази течност е да смазва ставите и да защищава от протъркването им. Пийте задоволително вода и течности всекидневно, с цел да не се износят ставите ви и да се чувствате добре и здрави.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР