Стават комерсиални предприятия в рамките на холдинга AlphabetLoon ще си

...
Стават комерсиални предприятия в рамките на холдинга AlphabetLoon ще си
Коментари Харесай

Проектите Loon и Wing на Google заработиха самостоятелно

Стават комерсиални предприятия в границите на холдинга Alphabet

Loon ще си партнира с телеком оператори по целия свят, с цел да предложи достъп до интернет в региони, където липсва развита наземна инфраструктура

Два перспективни плана на Гугъл – Loon и Wing, развивани от изследователското поделение X, към този момент работят като независими предприятия в границите на ходинга Alphabet, под чиято шапка се намира и самата Гугъл.

Целта на Loon е да обезпечи достъп до интернет в мъчно налични региони благодарение на въздушни балони в стратосферата. Екипът на Wing пък е фокусиран в създаването на безпилотни летателни апарати (дронове) за доставка на артикули.
още по тематиката
Като независими компании, Loon и Wing ще продължат да работят в своите посоки, само че към този момент на комерсиално, а не на изследователско равнище, прецизират от подразделението X.

Предполага се, че Loon ще си партнира с телеком оператори по целия свят, предлагайки достъп до интернет в региони, където не е развита наземната инфраструктура. Що се отнася до Wing, компанията ще продължи да уголемява личния си парк от дронове и да развива системата за ръководство на безпилотните апарати.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР