Стават комерсиални предприятия в рамките на холдинга AlphabetLoon ще си

Стават комерсиални предприятия в рамките на холдинга AlphabetLoon ще си ...

Проектите Loon и Wing на Google заработиха самостоятелно.


Стават комерсиални предприятия в рамките на холдинга Alphabet

Loon ще си партнира с телеком оператори по целия свят, за да предложи достъп до интернет в райони, където липсва развита наземна инфраструктура

Два перспективни проекта на Google – Loon и Wing, развивани от изследователското подразделение X, вече работят като самостоятелни предприятия в рамките на ходинга Alphabet, под чиято шапка се намира и самата Google.

Целта на Loon е да осигури достъп до интернет в трудно достъпни райони с помощта на въздушни балони в стратосферата. Екипът на Wing пък е фокусиран в разработката на безпилотни летателни апарати (дронове) за доставка на стоки.
още по темата
Като самостоятелни компании, Loon и Wing ще продължат да работят в своите направления, но вече на комерсиално, а не на изследователско ниво, уточняват от подразделението X.

Предполага се, че Loon ще си партнира с телеком оператори по целия свят, предлагайки достъп до интернет в райони, където не е развита наземната инфраструктура. Що се отнася до Wing, компанията ще продължи да разширява собствения си парк от дронове и да развива системата за управление на безпилотните апарати.

Източник: technews.bg