Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При

...
Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При
Коментари Харесай

Мангъров: Коронавирусът ще утихне, когато поне 70% от населението го преболедува

 " Ставащото в Банско е това, което стана в Милано. При всяка зараза има места, където тя се вихри с огромна мощ, както и други, където не е по този начин ", сподели пред Bulgaria ON AIR началникът на детското поделение в Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров.

Според доцент Мангъров, ограниченията може би няма да дадат резултат, а страната ни употребява сложни за правене проби, материалът за които се носи от единия завършек на страната до другия.

" Мерките в страната са предостатъчни, само че не са такива, които могат в забележителна степен да лимитират разпространяването на това заболяване. То ще спре, когато най-малко 70% от популацията прекара COVID-19 ", добави той.

По думите на лекаря, в случай че човек желае да се плаши, той може да се плаши и самичък в стаята.

" В голямата част от случите това заболяване протича без признаци. В някои случаи при възрастни хора с съпътстващи болести, признаците ще се отключат и ще се влошат. Вероятно е лекарите и сестрите да се разболеят. Това е нова зараза и нещата, които знаем за нея са с отминалост два месеца и половина. В това време болестта се вихри доста мощно. Вероятно нещата ще стартират да вървят към спад след към 3 месеца ", добави доцент Мангъров.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР