Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При

...
Ставащото в Банско е онова, което стана в Милано. При
Коментари Харесай

Доц. Мангъров обясни защо COVID-19 ще стихне, чак след като се заразят 70% от населението

Ставащото в Банско е това, което стана в Милано. При всяка зараза има места, където тя се вихри с огромна мощ, както и други, където не е по този начин. Това съобщи за Bulgaria ON AIR началникът на детското поделение в Инфекциозна болница доцент Атанас Мангъров.

Припомняме, през вчерашния ден оперативният щаб реши Банско да бъде подложен под карантина две седмици.

Ден по-рано ски зоната в Банско и другите два съществени зимни курорта у нас - Боровец и Пампорово, беше затворена. Причината за мярката беше, че измежду доказаните случаи на ковид бе този на 9-годишно дете от Англия в Банско. По-късно пък стана ясно, че в Троян е регистриран първи случай на ковид, като инфектираният е мъж, работил като ски преподавател в Банско.

”Карантина” или “Стаден имунитет” - двете тактики в битката с ковид

Според доцент Мангъров у нас се употребяват сложни за правене проби, а материалът се носи от единия завършек на страната до другия.

Той бе безапелационен, че ограниченията в страната са предостатъчни. Те обаче нямало да лимитират значително разпространяването на ковид. Доц. Мангъров предвижда, че това ще се случи, когато най-малко 70% от популацията прекара Covid-19.

Шок! Лондон разгласи, че чака в UK до 20 000 умрели от COVID-19 като "добър резултат "

Той изясни, че в множеството случаи болестта протича без признаци.

"В някои случаи при възрастни хора с съпътстващи болести, признаците ще се отключат и ще се влошат. Вероятно е лекарите и сестрите да се разболеят ", уточни доцент Мангъров и изясни, че защото става въпрос за нова зараза, нещата, които знаем за нея, са с отминалост единствено два месеца и половина.

Според него ще се тръгне към спад след към три месеца.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР