Ставаме обвинители на хора, които може би случайно са наклеветени.

...
Ставаме обвинители на хора, които може би случайно са наклеветени.
Коментари Харесай

Иван Гешев: Най-вече ме контролира жена ми, признавам си като истински мъж

Ставаме обвинители на хора, които може би инцидентно са наклеветени. Раздаваме правораздаване без присъда, а неналичието на разговор сред институциите кара обществото ни да мисли, че няма правдивост. 

Това съобщи водачът на " Български напредък " Стефан Янев по време на среща с основния прокурор Иван Гешев в Парламента, на която разискаха потребността от провеждането на правосъдна промяна.

Срещата се организира по самодейност на партията на Янев, откакто Гешев изпрати писма до всички депутати от 48-ото Народно заседание за потребността от сходен разговор.

Янев разгласи, че от  " Български напредък " одобряват писмото на Гешев като " протегната ръка ". 

Главният прокурор съобщи, че надали през днешния ден ще може да се решат всички проблеми на правосъдната система, само че че може да се сложи едно положително начало.

" Не съм тук да пазя прокуратурата, знаем, че има дефекти. Просто желая да се решат проблемите на жителите ", сподели Гешев. И добави, че българската прокуратура не се тормози да разисква всевъзможни проблеми и да взе участие в решението им. 

Директорът на Националната следствена работа и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов разгласи, че изрично има потребност от съдебна реформа, само че че тя не би трябвало да е лична. " Това сме магистратите, ние сме - няма по какъв начин да ги внесете от Холандия ", съобщи той. 

На въпрос от народен представител на  " Български напредък "  кой управлява Гешев основният прокурор отвърна: " Първо жена ми. Като същински мъж би трябвало да си призная! ", което провокира смях в залата.

Гешев се разгласи за повече диалог сред институциите и се аргументира, че е обезпокоен, че когато връзката сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата е скъсана, няма по какъв начин да има правдивост.

" Не помня да е било по този начин даже във времената на ръководство, когато министър на Министерство на вътрешните работи беше Цветан Цветанов, даже тогава нямаше такова спиране сред прокуратурата и Министерство на вътрешните работи. Трябва да се чуе гласът на прокуратурата, само че най-много на експертите, магистрати, съдии и научната общественост - Даниел Вълчев, Огнян Герджиков и други ", каза той.

За край на срещата Янев изяви подготвеност да работи с Гешев и сподели, че разчита на юридическа експертиза на основния прокурор, тъй че да се работи в полза на българските жители при провеждането на правосъдната промяна. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР