Става въпрос за определени индивидуални или екипни задачи, които учениците

...
Става въпрос за определени индивидуални или екипни задачи, които учениците
Коментари Харесай

Просветният министър: Няма да намаляваме домашните за учениците

" Става въпрос за избрани самостоятелни или екипни задания, които учениците да извършват след образователните часове. Учителите ще могат да дават и по-продължителни проучвателен задания, които да бъдат отработвани самостоятелно или екипно. Продуктите, свързани с тези на практика задания, могат да бъдат оценени от учителите и да бъде поставяна настояща оценка на всеки възпитаник самостоятелно ", изясни министър Цоков.

Той уточни, че главните промени, които са съумели да приготвят за новата образователна година, са в няколко направления.

" Първо - свързани с графика на образователните часове и провеждането на държавните зрелостни изпити и националното външно оценяване. Успяхме да предложим делене на изпитите за НВО след 10-и и 7-и клас и те да не са на една дата. Изместихме изпитите за седмокласниците една седмица по-късно. Това е в интерес и на учениците, и на учителите, тъй като по този метод учениците ще имат една седмица повече да се приготвят, а шефовете ще са по-спокойни при организирането на тези тежки изпити ", на мнение е министърът на образованието.

Относно смяната, съгласно която със заповед на министъра се дава опция за установяване на втора дата за НВО за възпитаници, които са в болница, карантинирани или има гибел в фамилията, Цоков изясни, че това до момента години наред не е било направено.

" Успяхме да намерим метод да се случи през новата образователна година ", посочи просветният министър.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР