Става въпрос за Национална професионална гимназия по компютърни технологии и

...
Става въпрос за Национална професионална гимназия по компютърни технологии и
Коментари Харесай

Променят статута на две водещи училища у нас

Става въпрос за Национална професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и Технологично учебно заведение „ Електронни системи” в София, познато като ТУЕС.

Според наша информация шефовете на двете учебни заведения са били привикани на среща в София, на която им е обяснено, че статутът им като образователни заведения не дава отговор изцяло на закона за предучилищно и учебно обучение.

Като цяло двете учебни заведения са подчинени на Техническия университет в София. За поста на шефовете се организира конкурс, само че проведен от университета.

Иначе и в двете учебни заведения, към които ползата в последните години е доста огромен, часове водят преподаватели от Техническия университет.

Рокадите в двете учебни заведения ще се показват в това, че шефовете ще би трябвало да минат в договореност с районния инспекторат на образованието, който да им стане шеф. Така действително шефовете им ще бъдат преназначени на постовете си.

По наша информация в учебните заведения няма да се трансформира сполучливият модел на образование, само че към този момент ще се организира при съблюдаване на закона.

Статутът на на учебните заведения не е променян от 30 години, а с рокадата в този момент това ще стане. Най-вероятно ще има смяна и на формата на съдействие с университета.

От Техническия университет оповестиха пред Дир.бг, че другата седмица ще има детайлности по случая.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР