Става въпрос за народните избраници Ивайло Шотев от Продължаваме промяната“

...
Става въпрос за народните избраници Ивайло Шотев от Продължаваме промяната“
Коментари Харесай

Bird.bg: Двама депутати, длъжници на НАП, в състава на Комисията по бюджет и финанси

Става въпрос за националните избраници Ивайло Шотев от „ Продължаваме промяната “ и Димо Дренчев от „ Възраждане “
„ Месец трябваше на депутатите да образуват парламентарни комисии, освен това без шефове. Затова пък съумяха в състава на комисията по бюджет и финанси да изберат двама депутати - членове на Клуб „ Дължа На Национална агенция за приходите “ в Парламента “. Това написаха на страницата си във Facebook от Bird.bg.

Става въпрос за националните избраници Ивайло Шотев от „ Продължаваме промяната “ и Димо Дренчев от „ Възраждане “. Според данните представителят на „ Промяната “ дължи над 360 хиляди лв. на данъчните, защото е бил едноличен притежател на „ НО ДО ГАРД “.

Фирмата е трансферирана през октомври 2021 година на татко му Валентин Шотев. Това се е случило след включването ѝ в листата с огромни #ДлъжнициНаНАП през април 2021 година

Димо Дренчев и брат му – Николай Дренчев – народен представител в 47, 48 и 49-то Народно събрание са притежатели в три компании, натрупали общо 409 хиляди лева отговорности към хазната.

Фирмите им явно са станали длъжници на Национална агенция за приходите до момента в който и двамата са депутати в предходното 48-о Народно събрание. Добавени са в листата на 21.03.2023 година, пишат на уеб страницата си Bird.bg

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР