Става въпрос за мина, монтирана върху дрон, която следва да

...
Става въпрос за мина, монтирана върху дрон, която следва да
Коментари Харесай

Шабленският кмет: Бомбата можеше да избухне в морето

" Става въпрос за мина, инсталирана върху дрон, която следва да бъде утилизирана. В момента няма действителна заплаха този арсенал да избухне. Опасността е била по-голяма, когато това нещо е било във водата ", сподели кметът на Шабла Мариян Жечев за дрона с взривно устройство, открит край брега на с. Тюленово.

„ Предвид неприятното време и мощното неспокойствие, шанс е, че този арсенал не се е избухнал “, посочи той.

По думите на Жечев пред Би Ти Ви регионът към дрона е отцепен нощес от 22:10 ч., с цел да няма провали върху хора, в случай че нещо се случи с мината.

Кметът на Шабла прикани специалисти от Министерството на защитата и от Министерство на вътрешните работи от време на време да вършат обходи в морето, с цел да откриват такива муниции. Той подсети, че неотдавна в Румъния – на 50-60 км от с. Тюленово, избухна невзривена мина.



Специализиран екип от Военноморските сили (ВМС) ще извърши разузнаване и неутрализиране на предмета, открит в Тюленово. Това оповестиха от Министерството на защитата.

Модулно формирование за неутрализиране на муниции от Военноморската база Варна е задействано рано тази заран по сигнал за открита част от дрон с прикован към нея предмет, наподобяващ арсенал.

Специализираният екип в състав от петима военнослужещи е излязъл в 6:10 ч. тази заран. На място профилираният екип ще извърши разузнаване на предмета, след което ще бъде взето решение къде да бъде осъществено обезвреждането.

Военнослужещите работят след постъпило искане от регионалния шеф на Варна и по предписание на началника на защитата.

Район към Тюленово е отцепен от полицията поради сигнал за намерено летателно средство, заяви по-рано Министерство на вътрешните работи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР