Става въпрос за езотеричните умения при колобрите (жреците на върховния

...
Става въпрос за езотеричните умения при колобрите (жреците на върховния
Коментари Харесай

Колобрите Са Били Най-Могъщите Сред Древните Българи! Жреците На Върховния Бог Тангра Са Имали Свръхестествени Способности!

Става въпрос за езотеричните умения при колобрите (жреците на висшия господ Тангра).

Древната българска вяра Тангризмът, е обвързвана с най-древната монотеистична вяра на човечеството, идваща евентуално от потъналия континент Му (Лемурия) и Атлантида. Тангризмът също е обвързван с голям брой езотерични доктрини и учения, публикувани в античния свят и съхранени в днешно време основно в Азия. В това число влизат също и античните храмови мистерии-посвещения, известни в Египет, Тибет и на Балканите (Орфическите и Дионисиеви мистерии). В по-късен интервал останки от античното обучение могат да се открият в Даоизма, остарялата тибетска вяра Бон, тибетските учения на Йога, монголските и сибирски шамани.
Жреческото изкуство (или шаманизмът) е най-древното религиозно-мистично обучение. Шаманът (колобър) е бил и мъдрец, и боец, и стихотворец, и артист, и артист. Той свещенодействал най-вече нощем. Колобърът е владеел тайнството да ръководи потоците лъчения от Космоса, както и силите от недрата на земята. Чрез тях, в положение на транс, той можел да лети в космоса (т.н. обособяване на астрала от тялото), където се срещал със същества от други светове.

(Американски астрофизици, беседвали с шамани след такива трансове, с учудване установили детайлните им знания за съзвездия и даже за съответни описания на повърхността на планетите. Тувинските шамани са били обширно изследвани от НАСА и единствено можем да гадаем какво е било открито и научено от тях.)
 Колобърът " общувал " със своите духове в положение на възторг, който се проявявал под две форми. При първата духовете го обсебвали и той говорел от тяхно име и по-късно свръхнапрежение е изпадал в безсъзнание. При втората форма, която е по-съществена, неговата душа е пътувала в царството на незримото, като напускала тялото, чиито витални функционалности намалявали до сериозен най-малко. Двете форми са могли да бъдат реализирани поредно - първо духът влизал в тялото на колобъра и по-късно повеждал душата му.
Духовете помощници служели на колобъра, само че в това време го направлявали, а даже и са му заповядвали. Всъщност шаманът, преди да стане подобен, е естествен човек, само че той е " определен " от духовете, след което следва " шаманска " болест, която трае друго време и приготвя духа и тялото му за сложното дело на жреца. Колобърът е свещенодействал във всяко жилище, юрта или шатра, което се превръщало в модел на Вселената. Централният дирек или димното отверстие (коминът) е представлявал международната ос, а посоките север-юг  се преобразували в долу-горе, заради което ставал " пробивът " и възлизането на небето. Надникването през отвора в средата на шатрата е бил в сходство с поверието у шаманистите за отвор в Небето към Полярната звезда, където минавала " Световната ос ". Най-често е представянето на шаманския път, като мост от пушек сред Земята и Небето.

Най-известният български колобър е загадъчният Боян-Магесник, прочут от сведението на Кремонския свещеник Луипранд (от 968 година за събития от 949 г.), делегат на немския император в Константинопол.

... Той (Симеон) имал двама сина единият се наричал Баян (Боян), а другия, който живее и до през днешния ден и крепко ръководи българите Петър. Боян дотолкоз изучил магията, щото от човек незабавно ставал на вълк или всевъзможен различен звяр...

Известният богомил Василий Врач по занимание бил врач. Интересно е, че преди да го бутнат в кладата през 1114 година в Цариград, той, сходно на шаманите, изпаднал в транс, показвайки липса на неспокойствие и болежка. Описвайки видяното, Анна Комнина оповестява, че огънят го обхванал незабавно целия, само че не замирисало на изгоряло, а от огъня се отделил дирек от бял дим характерен шаманистки способ за " изгубване " в отвъдното.

Колобрите били на особена респект и представлявали вълшебен водачи на войската . Преди война или стълкновение те определяли положителните и неприятните дни и часове, които зависели от ситуацията на звездите, правили също гадаения, заклинания и изготвяли вълшебен амулети и знаци, които да защищават войните.

Колобърът е бил нравствен лидер на българските владетели . Много канове са били и висши жреци-колобри (титлата кан-багатур-колобър). Колобрите можели непосредствено да въздействат върху изхода на борбите посредством вълшебен практики и ритуали, които сковавали по тайнствен метод волята на враговете. Те можели да провокират естествени бедствия в нужния миг като стихия, ураганен вятър, светкавици, проливни дъждове.
Колобърът свещенодействал и вървял пред бойците, като по този метод повдигал духа, повишавал енергийното равнище и противодействал на противниковите нездравословни въздействия. Тези явления са добре разказани в специфичната литература и има редица очевидци, които са ги виждали. Едно такова удостоверение дава Зонара през 515 година: "

...Българите още веднъж нападнали Илирик и някои ромейски военачалници им се противопоставили със своите отреди. Но тъй като тези (българите) си послужили с вълшебства и заклинания , ромеите претърпели позорно проваляне и всички починали, с изключение на малко на брой...

Това е може би антична форма на известното през днешния ден психотронно влияние.

В китайския метафизичен етюд на Даоизма " Лие Дзъ " (около V-IV век пр.Хр.) се споделя за един сановник, който бил пристигнал от крайния Запад (район,  населяван от античните българи Тарим, а времето на описаното събитие е през династията Чжоу към 1030-720 г.пр.Хр.):

...По времето на Чжуския цар Му от една страна на крайния Запад (?) пристигнал човек, който владеел силата на превръщанията. Влизал в огън и вода, минавал през метал и камък, преобръщал планини, променял теченията на реки, премествал оградени със стени градове. Издигал се в пространството и не падал, минавал през твърдо, без да се натъква на бариера, неговите хиляди и десетки хиляди превръщания нямали край. Той променял и формата на нещата, и мислите на хората. Цар Му го почитал като че ли индивидът бил заветен дух, служел му като на цар, отстъпил му царските палати... " >

Интересно сведение дава Гордеев по време на войната на Московска Русия на княз Иван Грозни против Казанското ханство (последния откъслек от тогавашната Велика Волжка България). При обсадата на гр. Казан през 1552 година се е случило следното:

... Стените на крепостта крепко се отбранявали от казанския гарнизон, освен това при бранителите на града, на стените на Казан, всекидневно се появявали шаманите и пред очите на московските войски провеждали вълшебни ритуали , призовавайки гневът на боговете да се стовари върху главите на обсадителите. При завършването на обсадните работи се надигнала страшна стихия, която раздрала всички палатки. Разхвърляни и наводнени били доста лодки със ресурси и били унищожени продоволствените хранилища... " Този възвишен отпор евентуално е озлобил Иван Грозни, заради което, когато най-после Казан е високомерен на 2 октомври 1552 година, са избити 190 хиляди негови поданици, а от този ден княз Иван Грозни си присвоява купата Цар на руси и българи!

Д-р Владимир Христов

http://www.parallelreality-bg.com
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР