Става въпрос за една трагедия, която сполетя Гърция. Съществуват още

...
Става въпрос за една трагедия, която сполетя Гърция. Съществуват още
Коментари Харесай

Трагедията в Гърция: Не е ясен броят на безследно изчезналите

Става въпрос за една покруса, която сполетя Гърция. Съществуват още хора, които са в неопределеност. Няма формален брой на хората, които се водят безследно изчезнали . Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия представителят на посолството на Гърция в България Мария Тирополи.

Операциите напредват постепенно, защото в региона има доста къщи, които към момента горят. Гръцките служби претърсват една по една къщите, разясни още Тирополи. Тя уточни, че в понеделник доста от огнищата на пожарите са почнали по едно и също време. Става ясно, че все още са унищожени над 200 къщи , разяснява Мария Тирополи.
Наистина в Атина ситуацията стартира полека-лека да се възстановява, сподели краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат в Гърция Васил Иванов. Има единствено един пожар, които не е сподавен изцяло, в региона на западната част. Този пожар не заплашва жилищни здания и хора. Към актуалният миг нашата информация е единствено за една българска гражданка, която е потърпевша . Няма заплаха за живота ѝ. Нямаме информация за други потърпевши , разясни още българският дипломат.
Същевременно в ефира на Нова телевизия Венцислав Станков от профсъюз " Огнеборец " изрази удивление, че в Атина няма система за ранно предизвестие . Той уточни, че у нас имало такава система, въпреки и не в цяла България, а в 30-километровата зона към АЕЦ " Козлодуй ". Освен това кметовете в този регион имали построен механизъм за предизвестие.
Горски пожари убиха над 77 души в Гърция, погълнаха домове и гори, и провокираха ужасени поданици на крайбрежните зони да избягат в морето в опит да се спасят от пламъците. Стихията трансформира всичко по пътя си в пепел и остави потоци от овъглени коли в задушените от пушек улички на морските градове край Атина. Спасителите се втурнаха в изтегляне на жителите от домовете им и на туристите от хотелите или хванати в капан по плажовете и в колите си.
Най-много са жертвите в региона на Неа Макри и обитаемоте места Мати, Кокино лиманаки, общ. Рафина. Ранени са 187 души, от които 23 деца, а към момента остава незнаен броят на изчезналите. Огънят е погълнал над 200 къщи, изпепелени са повече от 200 автомобила.
В Гърция са оповестени три дни на народен печал.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР