Става въпрос по-скоро за символно снемане на доверие, от правна

...
Става въпрос по-скоро за символно снемане на доверие, от правна
Коментари Харесай

Политолог: Радев се готви за втори мандат

Става въпрос по-скоро за символно снемане на доверие, от правна позиция това не значи нещо. Една от аргументите за такова изявление е поръчка за идващ президентски мандат. Така политологът Георги Киряков разяснява пред БНР новината, че Румен Радев  Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш пълководец на снема доверието си от кабинета "Борисов ".

Киряков позволява, че президентът дава отговор по този метод на офанзивите против него. Според него обаче Радев не би трябвало да реагира против прокуратурата, тъй като няма равнопоставеност сред двете институции.

Румен Радев сне доверието си от кабинета "Борисов 3 "

"Това е контраатака с тактическо заобикаляне на прокуратурата и фронтална офанзива против тези, които съгласно хипотезата нападнаха президента, т.е. против държавното управление. Вероятно президентът подозира, че цялата офанзива против него е проведена от Борисов и от държавното управление ", изясни Киряков.

Междувременно медиите чакат коментар и на ръководещите. Лаконичен коментар имаше единствено от икономическия министър Емил Караниколов. Премиерът Бойко Борисов пък дойде в Мало Бучино, с цел да инспектира строителството на водопровода към Перник. Там се чака и той да направи изявление в отговор на изказването на Бойко Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР