Става дума за това, че някой иска много пари и

...
Става дума за това, че някой иска много пари и
Коментари Харесай

Автобусни срещу товарни превозвачи - споровете набират скорост

Става дума за това, че някой желае доста пари и надзор върху един отрасъл. Автобусният превоз и товарният превоз обаче не могат да бъдат обединени в един закон, защото проблемите им са разнообразни. Това съобщи притежателят на " Юнион Ивкони " и изпълнителен шеф на Националното съдружие на автобусните превозвачи в България (НСАПБ) по време на конференция в Българска телеграфна агенция.
Афшира се тезата от хора, които не са законотворци, че законодателството за сектора не работи и се прави нов закон, включиха се негови сътрудници в тематиката.
Според члена на контролния съвет на Националното съдружие на автобусните превозвачи Магдалена Милтенова не престават да се тиражират погрешни неща по отношение на Законопроекта за автомобилната камара. Тя беше безапелационна, че не е правилно това, което настояват товарни превозвачи – че в новата камара всеки транспортьор щял да е с 1 глас. Има квоти на база това какъв брой транспортни средства има дадена компания , стана ясно от думите на Милтенова.
През почивните дни членове на Съюза на интернационалните превозвачи се заканиха, че ще изкарат на 4 юли 3000 камиона в поддръжка на изтегления през предходната седмица от Народното събрание Законопроект за Браншова автомобилна камара. Законопроектът беше изтеглен след митинг на автобусните превозвачи и тяхна среща с премиера Бойко Борисов. Причината за недоволството – страховете, че новата камара, която ще се ръководи от част от превозвачите, ще се издава на процедура лицензите на всички превозвачи. Как може конкуренцията да ти издава лиценза, попитаха автобусните превозвачи.
Засега като имена, подкрепящи законопроекта, изпъкват притежателят на " Карат С " Миролюб Столарски, който е член на УС на Асоциацията на сдруженията в автомобилния превоз, притежателят на ПИМК Илиян Филипов, както и изпълнителният шеф на Съюза на интернационалните превозвачи Йордан Арабаджиев.
С оглед готвения нов митинг, Константинов увери, че автобусните превозвачи нямат проблеми с никой от сътрудниците си, до момента в който сподели: " Ще ми е забавно да видя кои компании ще излязат на митинг на 4 юли и с какъв брой транспортни средства ". Константинов даде като образец за " неналичието на търкания " по какъв начин всички български превозвачи протестирали против пакет " Мобилност " и предложения сътрудниците си на диалози, като категорично разгласи, че не желае той да става някакъв тип лидер на сектора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР