Става дума за тотално наемане на композиции. Купуваме по ПВУ,

...
Става дума за тотално наемане на композиции. Купуваме по ПВУ,
Коментари Харесай

Гвоздейков ще иска средства за наем на нови влакове в бюджета за догодина

" Става дума за тотално наемане на композиции. Купуваме по ПВУ, само че това ще пристигна по 2026 - 2027 година, само че с цел да покажем интензивност и активност, желаеме да наемем ", уточни Гвоздейков. 

" Най-елементарното нещо е да създадем изследване за наемане на съвременни влакове, с които да осигурим качествена услуга. Това не е толкоз скъпо. Възложих като задача на управлението на БДЖ в незабавен порядък да ми намерят най-хубавите благоприятни условия за наемане на комбинация - 4 влака, които да пуснем като експресна услуга. Има опция в градовете, които са със засилена стопанска система - Стара Загора и Казанлък, които употребяват всеобщо коли, да бъдат стимулирани да се качват на железопътен превоз ", добави той. 

Гвоздейков направи инспекция на услугата, която обаче е открила, че българските железници не са се трансформирали през последните 30 г. 

" Не видях нищо по-различно от БДЖ от това, което съм виждал преди 30 година Това е неприемливо. В началото на композицията стоеше съвременен локомотив, която теглеше остарялата комбинация. Започнах да си задавам доста въпроси. Нелепо е. При състояние, че толкоз години се опитваме да наваксаме това, което са създали другите страни в Европа… ", уточни Гвоздейков. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР